Tudi prehranjevalne navade se ujemajo z astrološkimi znamenji, preverite, kaj velja za vaše znamenje

17. 11. 2020
Deli
Tudi prehranjevalne navade se ujemajo z astrološkimi znamenji, preverite, kaj velja za vaše znamenje (foto: profimedia)
profimedia

Astrologi pravijo, da astrološka znamenja narekujejo tudi prehranjevalne navade, način priprave in nagnjenost do določenih jedi. Nekateri so pristaši tradicionalne kuhinje, drugi z veseljem pogledujejo po eksotičnih jedilih, nekateri pa niso izbirčni in spravijo v usta vse po vrsti. Preberite, kakšne so navade vseh 12 astroloških znamenj.

Oven

Ovni obožujejo začinjeno, pekočo in energetsko nabito hrano. Za obrok si ne vzamejo veliko časa, saj so nenehno z nečim zaposleni. Izbirajo kalorično hrano, kar se hkrati ujema z njihovim dinamičnim značajem. Ovne spremlja element ogenj in močno vpliva na njihov okus. Če niste navdušeni nad pekočo hrano, se pri njih ne boste nasitili. Poleg tega, da imajo ovni dober apetit, radi eksperimentirajo v kuhinji in izbirajo z beljakovinami bogate sestavine, saj se zavedajo, da jih njihovo telo potrebuje. Veliko zdravstvenih težav se pri ovnih pojavi zaradi prehitrega hlastanja. Ko zbolijo, je priporočljivo, da se zamislijo nad svojimi prehranjevalnimi navadami in upočasnijo ritem.

Nasvet: jejte počasi in se izogibajte alkoholu.

Bik

Biki so pravi sladokusci. Njihov apetit je skorajda neskončen in znajo uživati v okusih. Ne glede na to, kaj imajo na krožniku, si vedno želijo, da v ustih okušajo vse sestavine, zato pri izdatkih za dober obed niso stiskaški. Zadovolji jih le najboljše. Kuhanje je zanje vrhunski užitek, morebitna dieta mučenje. Če vas zanima kak recept, ga boste zanesljivo dobili pri bikih. Največji izziv zanje je črtanje sladkarij, testenin in kruha. Za mizo so radi sproščeni, njihovo največjo težavo pa predstavlja potreba, da v hrano vnašajo svoja čustva. To lahko vodi do prekomerne teže, čemur sledijo zdravstveni zapleti.

Nasvet: sladice skušajte zamenjati s sadjem.

Dvojčka

Dvojčki skorajda nikoli ne tarnajo zaradi odvečnih kilogramov, kajti zanje je med kosilom bolj pomemben klepet kot hrana. Zato radi sedejo za mizo v dobri družbi. Prehranjevanje morda res ni njihova priljubljena aktivnost, zato pa zelo radi kuhajo. V kuhinji se razcveti njihova ustvarjalnost, radovednost se meša z darom za kombiniranje sestavin, čemur dodajo še pogum za eksperimentiranje. Izstopa predvsem raznovrstnost jedilnika. Tudi največji tradicionalisti se težko uprejo njihovim mojstrovinam. Velika težava dvojčkov so neredni obroki. V primeru, da preskočijo obrok ali dva, se bodo že izvlekli, seveda le, če tega ne bodo počeli vsak dan.

Nasvet: poskrbite za dnevni ritem obrokov in jih zaužijte vselej ob isti uri.

Rak

Raki so znani po svojih kulinaričnih veščinah. Radi imajo doma pripravljeno hrano po receptih iz babičinih knjig. Kupujejo drago, a kakovostno hrano, njihove specialitete pa nihče ne zavrne. Ne marajo deliti svoje hrane in bodo jedli, dokler ne bodo želodci nabiti. Ni jim mar za lastno zdravje in se pogosto prenažirajo, še zlasti kadar so živčni ali prestrašeni. Zaradi preobčutljivega želodca morajo pogosto brzdati svoj apetit in nagnjenost h kulinaričnem hedonizmu. Po drugi strani so nadvse prijetna družba za mizo, saj vedno začinijo hrano s pripovedmi o svojih specialitetah, z recepti in poreklom hrane.

Nasvet: naučite se utišati apetit, ko vas muči nervoza ali vas preganja strah.

Lev

Za leve je značilno, da imajo radi drago hrano, pripravljeno iz najboljših sestavin. Radi sedejo v prestižne restavracije, a ne samo zato, da uživajo v dobro pripravljenih jedilih, ampak tudi zato, da so videni. So disciplinirani in se držijo urnika obrokov. Pogosto izberejo en obilnejši obrok na dan, za mizo pa imajo radi dobro družbo. Najbolj uživajo, ko so zbrani vsi družinski člani, takrat se počutijo ljubljeni in cenjeni. Čeprav niso pretirano navdušeni za vihtenje kuhalnice, se bodo nadvse potrudili in za bližnje pripravili takšno večerjo, da bodo uživali v okusih. Želodec levov je praviloma vzdržljiv, nekaj težav pa jim lahko povzroča srce, in sicer takrat, ko ne zaužijejo dovolj vitaminov.

Nasvet: užijte veliko sadja in zelenjave.

Devica

Device imajo občutljiv želodec, zato previdnost pri izbiri hrane ni nikoli odveč. Muči jih tudi počasna prebava, priporočamo jim veliko zaužite surove zelenjave in sadja. V kuhinji znajo delati čudeže, z žilico nadarjenosti bodo ustvarile obrok, ki ne bo zgolj okusen, ampak tudi paša za oči. Znajo namreč poskrbeti za podrobnosti in lep videz. Device so načeloma varčne, a pri hrani kršijo to pravilo. Okusni hrani se ne morejo upreti in zanemarijo ceno potrebnih sestavin. Boli jih, da bi kaj romalo v smeti, zato iz ostankov spretno pripravijo nov obrok. So disciplinirane in jim lahko brezpogojno zaupate, da se bodo držale pravil. Če so na dieti, jim niti na misel ne pride, da bi goljufale.

Nasvet: jejte po malem, z manjšimi obroki se boste izognili želodčnim težavam.

Tehtnica

V znamenju tehtnice rojeni ljudje, so ljubitelji hrane, a bolj kot sama jedila jih pravzaprav privlači vse, kar je povezano s pripravo obroka. Zanje je vsako kosilo ali večerja praznik. Čeprav ne jedo veliko, se držijo protokola: posegli bodo po vsem od predjedi do sladice in zalili hrano s kozarcem vina, a pri vsaki jedi so bodo privoščili malo porcijo. Obožujejo čokolado in sladice, na račun posladka so pripravljeni dodatno zmanjšati ali se celo odpovedati glavni jedi. Všeč jim je lično postavljena miza, za popoln užitek pa potrebujejo primerno vzdušje. Če so sproščeni, z večjo slastjo uživajo v okusih. Delujejo kot esteti in včasih pozornost bolj usmerijo na videz kot na sestavine pripravljene hrane.

Nasvet: če želite zadržati postavo, se zadržite pri čokoladi in sladicah.

Škorpijon

Škorpijoni se mastijo z visoko kalorično hrano in so pogosto lačni, tudi ponoči. Prazen hladilnik in premalo začimb jih vrže iz tira, radi imajo pekoč okus. Četudi nekaterim ni mar za kuhanje, so lahko izvrstni kuharji, kajti v sebi skrivajo sposobnost za spretne kombinacije. Če jed ni pripravljena po njihovem okusu, se ne pretvarjajo, da jim je všeč. Večinoma imajo suhljato, vitko postavo, a ne zato, ker se ne bi mogli porediti, temveč zato, ker bodo ob morebitnem nabiranju kilogramov takoj uvedli omejitve.

Nasvet: izognite se alkoholu in nekakovostni hrani ter dnevno pijte veliko vode ali čaja.

Strelec

Strelci so radovedni, nenehno eksperimentirajo in z veseljem dajo v usta vse, kar jim prekriža pot. Nori so na eksotično, nevsakdanjo in pekočo hrano. Njihov jedilnik se giblje od ene skrajnosti do druge, ko se spravijo k mizi, si veliko naložijo na krožnik. Včasih se lakotno spravijo na hrano in jo požrešno goltajo, drugič nanjo pozabijo in več dni ne zaužijejo poštenega obroka. Največkrat »stradajo«, ko jih pritegne in zaposluje neka druga aktivnost v življenju. Nagnjenost k pretiranim količinam hrane in pijače je pri strelcih pogosto vzrok za prebavne težave, visok krvni pritisk in včasih tudi debelost.

Nasvet: disciplinirajte se, naj bo en krožnik hrane dovolj za en obrok.

Kozorog

Čeprav so neumorni garači, kozorogi vedno najdejo čas za dober obrok. Kakovost hrane cenijo bolj kot količino, večinoma se držijo ustaljenega razporeda obrokov, več kot vse drugo pa jim pomeni ustrezno razpoloženje pri mizi. Jesti hočejo sproščeno, počasi in mirno. Veselijo se ustaljenega obreda, ko se zvečer zbere pri mizi celotna družina, ne marajo pa, da jim kdo še tišči hrano na krožnik, ko so se že najedli. Kozorogi so tradicionalisti in cenijo doma pripravljeno hrano. To značilnost imajo v glavi tudi takrat, ko si izbirajo partnerja. Čeprav ne marajo pekoče hrane, včasih nekoliko pretiravajo s soljo.

Nasvet: varčujte s soljo, lahko bi postala vaš največji sovražnik.

Vodnar

Ko je treba hrano deliti, so vodnarji zelo sebični, ljubša pa jim je nizkokalorična hrana. Takrat, ko si sploh vzamejo čas za obrok. Ko so s svojo bistro glavo sredi dela, jim je namreč vseeno, kaj vtaknejo v usta. Posežejo tudi po nezdravi, hitro pripravljeni hrani. Vodnarji uživajo v vsem, kar je novo in nenavadno. Pogosto so vegetarijanci, največkrat zaradi človekoljubnega značaja. Okus zelenjave in sadja jim je veliko ljubši kot beljakovinsko bogata hrana. Ne kuhajo pogosto, ko pa le stopijo k štedilniki, ne marajo slepo slediti receptu. Spremenili ga bodo po svoje ter se prepustili ustvarjalnosti in domišljiji. Črna pika med njihovimi navadami sta pretirano pitje kave in pozni večerni obroki.

Nasvet: preskočite pozni prigrizek in dajte prednost zdravemu zajtrku.

Ribi

Ribe so navdušene nad Venero, planetom čutnosti in hedonizma, zato preprosto obožujejo hrano. V kuhinji so neizmerno ustvarjalne, častijo določene jedi in cenijo hrano na poseben način, podoben ljubezenski izjavi. Tako svojim bližnjim posredno pokažejo, koliko jim pomenijo. Cenijo tudi družbo pri mizi in se odlično počutijo ob svečah, ki pričarajo romantično razpoloženje. Slaba stran strastnega pristopa k hrani je njihova navdušenost nad alkoholom, kar jim lahko povzroča zdravstvene težave.

Nasvet: pijte veliko vode in se redno razstrupljajte.