5 načinov, kako si pomagati pri temu, da vas ne zajame obup

Young redhead woman holding pink balloons (foto: Foto: Shutterstock Shutterstock) Foto: Shutterstock Shutterstock
Vir: Story
24. 10. 2021

Seveda obstajajo načini, le malce se je treba potruditi. Uspeh je zagotovljen.

1. Osredotočite se na dosedanje dosežke

Ko gledamo samo naprej, osredotočeni na nove projekte, na naslednji cilj, ki ga moramo doseči, nas lahko še tako majhne ovire ali zavore začnejo neverjetno frustrirati. Zato je treba včasih narediti korak nazaj, da vidimo vse delo, ki smo ga že storili. Bodisi na obstoječem projektu, bodisi v karieri ali do zdaj v življenju. Pot, ki smo jo prehodili, je pomembnejša kot ta trenutek, ko se nam zdi, da gre vse narobe in želimo le opustiti te nedosegljive sanje. Poglejte sliko v celoti in jasno vam bo postalo, koliko moči je bilo potrebne, da ste prišli do tu, kjer ste danes. Zberite ponovno to moč in se podajte naprej proti ciljni črti.

2. Osredotočite se na tisto, kar lahko nadzorujete

Česar ne moremo spremeniti, moramo sprejeti. Za tisto, kar lahko spremenimo, pa potrebujemo pogum. Modrost nam omogoči, da vidimo razliko med tistim, kar lahko, in tistim, česar ne moremo spremeniti. Zato se ne obremenjujte s stvarmi, na katere nimate vpliva. Tisto, kar bo ostalo nespremenjeno ne glede na to, koliko energije, časa ali denarja vložite v željo, da bi se spremenilo, ne sme biti ovira na vaši poti. Osredotočite se raje na tisto, kar lahko spremenite, saj bo vse drugo vodilo v nesrečnost in frustracijo.

3. Spomnite se 'zakaj'

Ko se znajdete pred tem, da obupate, se ustavite in se vprašajte, zakaj. Zakaj počnete to, kar počnete? Zakaj ste začeli to pot? Zakaj je to vam pomembno? Težave in ovire lahko zameglijo vaše razmišljanje o tem, kar počnete in zakaj to počnete. Očistite svoje misli - vrnite se na začetek, kjer boste našli strast, ki vas je vodila do tu, kjer ste danes.

4. Učite se iz napak

Napake so lahko opomin na vašo nesposobnost, kar vas bo sčasoma ustavilo in onemogočilo napredek. Lahko pa so nekaj popolnoma drugega - lekcija za naprej, male opombe, na katerih gradite strategijo za uspeh. Napake so namreč pogosto najboljša stvar, ki se vam je zgodila. V tistem trenutku, ko se z napakami soočate, tega ni mogoče videti, sčasoma pa boste dojeli, da vsaka napaka pomeni izjemno osebno rast v uspešno osebo, ki ohrani zdravo mero ponižnosti in hvaležnosti.

5. Postanite mojstri potrpežljivosti

Potrpežljivost je sposobnost, da ostanete pozitivni tudi takrat, ko stvari ne gredo tako, kot ste jih načrtovali. In ljudje, ki postanejo mojstri potrpežljivosti, lahko dosežejo neverjetne cilje. Največja ovira ustvarjalnosti je namreč prav nepotrpežljivost - nenehna potreba po tem, da se proces, ki ga opravljamo, še pospeši in naredi čim hitreje. Ko hitimo, ustvarjamo valove. Razburkamo ravnotežje in izgubimo mirnost, ki je tako zelo potrebna za zdravo in normalno življenje. Naj bo vaše vodilo proces, in ne rezultat. Pot, in ne cilj. Ker tudi če delate vse prav, vesolje včasih potrebuje nekaj časa, da ujame vaše dosežke in se vam ustrezno zahvali. Zato bodite potrpežljivi. Zgodilo se bo.

Vir: Sensa.Si, Fotografija: Shutterstock

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story