Urška Hrovat: “Bioresonanca ni čudež, je realnost!”

“Najlepši občutki so, ko uspešno pomagam ljudem, ki me potrebujejo,” pravi Urška.
 (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
1. 11. 2015

Vsako zdravljenje, ki ni povezano z osebnim zdravnikom in napisanimi recepti, v naših glavah nemudoma odpre skeptična vprašanja ... Dokler se ne srečamo z alternativo, ki kaže na to, da smo bili v zmoti. Ena od učinkovitih metod zdravljenja različnih težav in obolenj je tudi bioresonanca BICOM, ki jo izvaja vodja HD centra za bioresonanco Urška Hrovat.

Bioresonančno zdravljenje kaže številne odlične učinke. Nam lahko v nekaj stavkih razložite, na primer, kako nekdo, ki pride z alergijo, to z nekaj terapijami odpravi?

Ob prvem obisku najprej opravimo neboleče testiranje in ugotovimo, ali je prisotna kakšna netoleranca, ki ruši telesno homeostazo. Testiramo morebitne obremenitve telesa z glivicami, virusi, težkimi kovinami, okoliškimi toksini, paraziti, bakterijami, alergijami. Tako v večini primerov hitro ugotovimo najpogostejši vzrok težav. Na podlagi diagnoze vemo, katere obremenitve organizem najslabše prenaša in kakšna terapija je za to potrebna. Pripravimo individualno prilagojen terapevtski načrt. Pogovorimo se tudi o morebitnih spremljajočih ukrepih (recimo diete oz. spremenjene prehranjevalne navade). Ena terapija navadno traja eno uro, je prijetna in popolnoma brez bolečin. Cilj terapije je izničiti vplive, ki povzročajo bolezen, in telesu vrniti njegove samozdravilne moči. Torej po terapijah pacient nima več težav z alergijami, zaradi katerih se je oglasil pri nas.

Bi torej lahko rekli, da je naše telo dejansko del fizike?

Lahko bi temu rekli tako; materija je zgoščena energija in energijo oddaja. Vsaka snov, tudi vsaka celica, del telesa, seva energijo, ki ima točno določeno specifično valovno dolžino ali frekvenco z lastnimi značilnostmi. Temu rečemo tudi frekvenčni vzorec. Dokazano je, da celice med seboj komunicirajo s hitrostjo svetlobe. Informacije si izmenjujejo prek točno določenih frekvenc. V zdravem telesu teče izmenjava informacij neovirano in tako lahko vsaka celica oziroma del telesa izpolni svojo nalogo.

Se spomnite najtežjega primera, ki ste ga ozdravili?

Deček, star leto in pol, je imel res hud dermatitis po vsem telesu. Vse ga je srbelo, bil je zelo nervozen, nerazpoložen, slabo je spal. Vsi krvni alergijski testi so bili negativni. Z bioresonanco BICOM smo ugotovili res veliko obremenitev na telesu zaradi glivic, virusov, parazitov, težkih kovin, alergij ... Po bioresonančnih terapijah je otrokova koža spet mehka, nežna, taka, kot mora biti pri leto in pol starem malčku. Po pripovedovanju mamice je deček spet sproščen, igriv in mirno spi. Tovrstnih primerov je veliko, lepi rezultati pa nam dajejo spodbudo za naprej.

Obstaja v bioresonanci nadgradnja ali se to zdravljenje sproti nadgrajuje?

Zdravljenje z bioresonanco se sproti nadgrajuje, če je to seveda potrebno. Največ dela imamo, ko nekdo pride prvič v življenju na terapijo, kajti takrat vidimo, kaj vse se mu je nakopičilo od rojstva do danes. Torej, prvi sklop terapij je najdaljši, vsa druga srečanja so potem bolj kontrolne narave in so namenjena sprotnemu odpravljanju morebitnih novih težav.

Se vam zdi, da smo Slovenci še vedno zadržani do tovrstnih zdravljenj oz. nastavljeni po sistemu 'dokler ne poskusim, ne verjamem'?

Gibam se v krogih, kjer je tega dvoma vse manj. Ko ljudje sami poskusijo to metodo, jih prepričajo rezultati in skepticizem izgine brez težav. Danes sprejemamo slike po zraku in se brez težav pogovarjamo na tisoče kilometrov daleč. Takšen tehnični razvoj pa je tudi na drugih področjih. Odkritja s področja biofizike in kvantne mehanike so odprla neslutene možnosti za razvoj te metode.

Komu vse lahko bioresonanca pomaga?

Seznam bolezni, pri katerih se lahko pomaga, je zelo dolg. Pri nas se oglasijo pacienti s hudimi dermatitisi, prebavnimi težavami, nepojasnjenimi bolečinami v sklepih in mišicah, astmo, rinitisi, gastritisi, hormonskimi motnjami, težavami s ščitnico, raznovrstnimi alergijami, športnimi poškodbami, migrenami, revmatskimi obolenji in še bi lahko naštevala.

Se zanjo odloča več starejših, mlajših ali srednjih let?

Ne boste verjeli, starostna paleta je zelo raznovrstna. Težko bi omenila eno generacijo, kajti pomagamo vsem – od dojenčkov, starih šest mesecev, otrok, mladostnikov, od srednjih in starejših generacij, najstarejša pacientka je imela 86 let. Skratka, vsak, ki ima težave in je za metodo nekje slišal, navadno od prijatelja, sorodnika, iz medijev, se oglasi pri nas in prosi za pomoč.

Kolikokrat ste z bioresonančnim zdravljenjem pomagali sebi in bližnjim?

Dobro vprašanje. (smeh) Odkar se ukvarjam s to obliko zdravljenja, so prvenstvene terapije najbližjih, ki me sicer pokličejo takoj, ko čutijo, da nekaj z njihovim zdravjem ni v redu. Pogosto je kar en dan v tednu namenjen terapijam bližnjih in seveda meni osebno.

Kaj vas pri vašem delu najbolj osrečuje?

Najlepši občutki so, ko uspešno pomagam ljudem, ki me potrebujejo. K meni velikokrat pridejo brez energije in volje do življenja. Že po nekaj terapijah pa se stanje izboljša in nasmeh se vrne na obraz. Tega se z besedami ne da opisati, to se čuti v srcu. Saj ne vem, ali bi temu rekla poklic, to je očitno moje poslanstvo, ki ga opravljam z vsem srcem, in temu primerni so tudi rezultati.