V Izraelu so ob napovedani sušni zimi molili za dež

V Izraelu so ob napovedani sušni zimi molili za dež (foto: profimedia) profimedia
Vir: Sensa
29. 12. 2017

Več kot 2000 Judov se je v četrtek pri zidu objokovanja v Jeruzalemu zbralo na molitvi za dež, ki jo je organiziral minister za kmetijstvo Uri Ariel, vodila pa sta jo dva glavna izraelska rabina. Izraelu se sicer po napovedih vremenoslovcev obeta že četrta sušna zima zapored.

"Molitev lahko pomaga," je povedal Ariel. Molitev sta vodila rabin David Lau, pristojen za Jude evropskih korenin, in Jicak Josef, rabin za Jude z Bližnjega vzhoda, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izraelska meteorološka agencija napoveduje že četrto sušno zimo zapored. Ocenjujejo, da obstaja 65-odstotna verjetnost, da decembra, januarja in februarja, ki veljajo za najbolj deževne mesece, ne bo dovolj dežja.

Marca so izraelske oblasti, pristojne za vode, sporočile, da je Galilejsko jezero doseglo najnižjo gladino v zadnjem stoletju. Gre sicer za največji vir sladke vode v državi.

Kljub temu pa so se Izraelci, zahvaljujoč petim napravam za razsoljevanje vode ob Sredozemskem morju, izognili prekinitvam v dobavi vode. Te naprave zagotavljajo tri četrtine vode, ki jo porabijo izraelska gospodinjstva.

 

Priporočamo