Vadim Zeland (Zlom tehniziranega sistema): »Ustvarite svoj svet!«

Vadim Zeland (Zlom tehniziranega sistema): »Ustvarite svoj svet!« (foto: profimedia) profimedia
27. 6. 2019

»Resničnost je ena za vse, vendar ima vsak človek svoj, poseben sloj resničnosti.«

Zelandova knjiga Zlom tehniziranega sistema je del serije mednarodnih uspešnic Transurfing realnosti, s katero avtor sledilce poziva, naj vendarle ’daljinec’ svojega življenja vendarle vzame v svoje roke in preklopi na drug kanal.

Ideja o tem, da je resničnost, ki nas obdaja, nekakšna zrcalna odslikava podobe, ki jo imamo v mislih, ni povsem nova. Tudi v Sloveniji nadvse priljubljen ruski avtor pa tega niti ne trdi. To, kar je pri tem novega, so zgolj Zelandove tehnike in nekatere naravnost osupljive razlage v ozadju fenomena, ki mu rečemo resničnost.

»V resnici ste sposobni zase ustvariti kakršen koli svet,« v knjigi zatrjujejo Vadim Zeland. »Kadar se vaša pozornost, bodisi zavestno in vztrajno bodisi nehote in obsedeno osredotoči na neki miselni podobi, se začne resničnost okoli vas spreminjati. Dogajajo se nenavadne stvari. Tisto, na kar ste usmerili svojo pozornost, dobesedno zapolni vaš svet in se vam kar naprej kaže pred očmi. Stvari, ki so se izgubile iz vaših misli, izginejo brez sledu tudi iz vašega vsakdana.«

Nadvse nenavadno glede na to, da naj bi ljudje živeli v eni – in torej isti – resničnosti. Pa je res tako? »Resničnost je res skupna, vendar ima vsak človek svoj, poseben sloj te resničnosti,« nadaljuje v knjigi Zeland. »Ne spreminja se skupna realnost, temveč svojo obliko spreminja le sloj vašega sveta. Ljudje v vaši okolici lahko živijo v povsem drugih resničnostih.«

O tem, kako raznolik je v resnici svet ljudi, zna Zeland slikovito razložiti na primerih iz življenja. Pod drobnogled si tako med drugim vzame primer ženske, ki sovraži alkoholike. Bolj kot so ji ti zoprni, več jih v življenju srečuje. Zeland je prepričan, da je temu tako zato, ker je tisto, ’kar nas draži, nenehno navzoče v naših mislih’. In ko začne delovati še polarizacija zaradi presežnega potenciala, je materializacija ’problema’ v našem življenju popolna.

»Isto velja za moškega, ki se globoko v duši zaveda, da je daleč od popolnosti, zaradi česar si na vse načine prizadeva prepričati samega sebe, da so vse ženske vlačuge ali v najboljšem primeru trape. V življenju bo vedno naletel prav na take ženske. Ženske ’boljše vrste’ bodo živele daleč za mejami njegovega sloja, saj je sam določil svoj izbor in je to razglasil po svetu.«

Temu fantastičnemu fenomenu pravi Zeland ’zrcalna realnost z neskončnim številom pojavnosti’, svoje bralce pa spodbuja, naj si vendarle dovolijo ustvariti svoj svet. Da bi jim to lahko uspelo, pa morajo prenehati gledati na zunanji ekran (v zrcalo), temveč na notranji (vase).

Začetek preobrazbe

Zeland na tem mestu priporoča preprosto tehniko, s katero je mogoče ozavestiti miselne oblike tistega sveta, kot si ga želimo videti. To je najlažje storiti tako, da te miselne oblike zapišemo, npr. takole:

  • ’Skrbim za svoj svet, moj svet pa poskrbi zase. Moj svet poskrbi za vse in uredi meni v dobro. Zato mi ni treba biti v skrbeh. Vse teče tako, kot je treba. Postopoma se bo moj planetek spremenil v udoben kotiček. Vse mi uspe izpeljati. Odlično sem videti. Sem zelo privlačna oseba, sevam notranjo svetlobo, ljudje to čutijo in sem jim simpatičen. Sem odličnega zdravja, imam močno energijo in visok intelekt. Z lahkoto izpolnim vse naloge. Spremlja me Sila. Ona me vodi, zato delam vse genialno in bleščeče.«

Zgornji opis ’sveta’ lahko po mili volji spreminjate in dopolnjujete tako, da bo resnično ustrezal vašim željam. Po Zelandovo boste na koncu tako dobili konfiguracijsko datoteko za ’operacijski sistem’ svojega sveta in od sedaj naprej boste svet (torej, v zrcalo) gledali skozi prizmo izbrane konfiguracije.

»Ali rečeno drugače, najprej poglejte v sebe in šele nato v zrcalo. Kar koli se dogaja tam zunaj, svoj žarek pozornosti morate vedno usmeriti na tisto, kar vam je pogodu in kar vam je všeč. Obenem si prizadevate odmakniti pozornost od tistega, kar vas moti ali jezi. Pustite te motnje ob strani. Za zdaj so še tu. Naj vas ne motijo. Preprosto se obračajte stran od njih. Kmalu bo odpihnilo vse te smeti z vašega malega planeta,« je še prepričan Zeland.

konfiguracija

Kaj pa vsi tisti ljudje, s katerimi se danes tako neradi srečujete? Enostavno, trdi Zeland. »Svojo pozornost namenite tistim, ki so vam všeč – ženskam, moškim, vsemu, kar vas priteguje in je zanimivo. Uživajte v odnosih z njimi, v sebi jih občudujte, nasmehnite se jim, naj vam druženje z njimi prinaša dobro voljo. Tiste, ki vam niso prijetni, samo vljudno prenašajte, priprite oči in se dajte v najem. Če pa srečevanje z njimi ni nujno, se jim preprosto izogibajte, obrnite se stran, stopite mimo njih in ne obračajte nanje žarka svoje pozornosti. Počasi bo vaš svet napolnjen samo s prijetnimi ljudmi. Presenečeni boste, ko boste naleteli nanje celo tam, kjer prijetnih odnosov sploh niste pričakovali.«

Vse pa seveda ne bo vedno teklo gladko in tako, kot si želite. V fazi preobrazbe je včasih potreben čas, da se smeti prefiltrirajo skozi filter vaše nove konfiguracije, predvsem pa je potrebno miselne oblike oddajati vztrajno in sistematično, če naj bi dobile dodatno moč.

Še koristen Zelandov namig:

  • »Če v odsevu ne želite videti sovražnosti, napadalnosti, obsojanj, zavračanja, nikar ne pošiljajte naokoli temu primernih podob.«

Na mestu pa je tudi svarilo, saj je:

  • »... delovanje na druge ljudi v nasprotju z načeli transurfinga. V trgovini si lahko izberete katero koli blago. Če pa boste nekoga zgrabili za roko in ga poskušali odvleči s seboj, kaj se bo zgodilo? V tem je vsa težava. Morda si človek sploh ne želi vaših nežnosti, ki mu jih želite miselno vsiliti v svoji ljubezenski podobi?«

V branje vam toplo priporočamo novo knjigo Vadima Zelanda, ki še izdatneje kot njene predhodnice osvetljuje nov način razmišljanja in delovanja, ki omogoča, da se želje uresničijo same, brez truda, trpljenja, trdega dela, napora ali brezplodnih poskusov, da bi spremenili sebe ali svet, ki nas obkroža.

Svetovna uspešnica!

Zlom tehniziranega sistema

Prebudite se in si ustvarite svoj svet

  • ’Pred vami je knjiga, ki jo je ustvarila Sila. Nisem je napisal sam, ona me je vodila.’

Zlom tehniziranega sistemaPoglavitna napaka človeka je, da se postavi v vlogo nedejavnega opazovalca, ki kot začaran strmi v zrcalo realnosti in ni sposoben odvrniti svojega pogleda. Kot bi bil biotelevizor, gleda televizijsko oddajo, ki mu je bila vsiljena od zunaj. Zakaj se to dogaja, boste razumeli, ko boste prebrali to knjigo. Da bi ustvarili svoj svet, ne smete gledati na zunanji ekran (v zrcalo), temveč na notranji (vase). Ne sprejemajte tujih oddaj, temveč si prizadevajte oddajati svoje. 

O knjigi Zlom tehniziranega sistema Vadima Zelanda si lahko preberete več - in knjigo tudi virtualno prelistate - na spletni strani založbe Primus!

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri