Vaša pretekla življenja simbolizira Južni vozel

Vaša pretekla življenja simbolizira Južni vozel (foto: Profimedia) Profimedia
29. 3. 2019

Se kdaj sprašujete, kaj in kdo ste bili v preteklih življenjih? Ste morda opazili, da imate v sebi skrite talente, ki jih niste znali poudariti? Vse to vam lahko odgovori pozicija Južnega vozla v vaši natalni karti.

Vozlišča usode so razčlenjena med Severnim in Južnim vozlom, ki hranita drug drugega, kar pomeni, da moramo predelati preteklost, da bi postali oseba, kakršna si želimo postati v prihodnosti. Simbolika Severnega in Južnega vozla vam podarja nauke, kako obvladovati močne čustvene vzgibe.

Direktno nasproti Severnega vozla, Južni vozel predstavlja dom, ki nas vedno vleče nazaj v svoj objem. To je nekakšna cona udobja, ki opisuje stališča in talente ter način, kako se v svojem življenju izražate. Astrologi smo mnenja, da se je energija Južnega vozlišča razvila v prejšnjem življenju. Ko smo prisotni v polju Južnega vozla, takrat vemo, kdo smo.

Vpliv Južnega vozlišča je podoben zgodbi o pepelkini mačehi. S strani rojstne matere je Pepelka blagoslovljena z naravnimi lepotami in ljubeznivo naravo. Od mačehe pa je dobila vrečko polno bremen in slabih prepričanj o sebi. Skupaj predstavljajo darila in omejitve, ki jih mora Pepelka prebroditi na poti, da doseže svoj polni potencial. Če bi ostala zakoreninjena v Južnem vozlišču, bi lahko to dragoceno dekle pometalo pepel do konca življenja.

Južni vozel razkriva darila, ki jih prinašate v življenje, vaše prijetno mesto, vaše udobje. Čeprav lahko prinese tudi občutek zadovoljstva, je malo verjetno, da bi vas povzdignil k napredku. Ključno je, da uporabite svoj Južni vozel kot odskočno desko v vašo usodo ki jo napoveduje Severni vozel. Južni vozel odseva karmične lastnosti vašega prejšnjega življenja, opisuje nedokončane posle in stvari, ki jih niste opravili povsem pravilno. Nakazuje, da je namen duše deloma odmakniti se od škodljivih melodram in se podrediti lastnim talentom in virom. Govori o želji po vedrini in odmiku od dramatične reaktivnosti in ekscesov iz prejšnjih let in nekdanjega življenja, ki samo šibijo vaše delovanje in samozavest.

Južni vozel predstavlja red v življenju in iskanje višjih potencialov. Lahko se mu upiramo, zlasti v prvih 30 letih našega življenja, deloma zato, ker ne vidimo, da bi opustitev nekaterih obsesij in delanje na napredku prineslo zadovoljstvo. Opisuje kaj in kdo ste bili pred tem, ko ste prišli v to življenje. Vendar pa kaže tudi na lastnosti, ki jih morate zapustiti, v smeri iskanja osebne izpolnitve. Vaše južno vozlišče je del rojstne karte, ki je neposredno povezan z vašim severnim vozliščem. Ta dva vpliva nista planeta, ampak predstavljate pomembni točki, ki sta ključi za razlago natalne karte.

Da bi se dotaknili sreče ter zadovoljstva, bi morali delati na odmiku od negativnih atributov vašega južnega vozlišča. To je neprijeten in zastrašujoč proces, pogosto zato, ker ne znamo sprejeti nečesa drugačnega. Skratka, Južni vozel je vaša karmična smer v tem življenju, ki obeležuje vašo usodo. Ko pridete do pomembnih spoznanj, vas bo tudi vesolje podpiralo pri uresničevanju namena vaše duše.

Če se vaš Severni vozel npr. nahaja v 12. hiši natalne karte to pomeni, da se Južni vozel nahaja v 6. hiši. Ko lunarna vozlišča označujejo karmične dolgove in povezave s prejšnjimi življenjskimi obdobji, se morate soočiti z njimi, sprejeti lekcije in trdo delati v smeri osebne rasti.

Prikazuje tudi nekoristne in negativne lastnosti od katerih se želite podzavestno oddaljiti. Njegova domena so tudi podzavestno nepriznani talenti in sposobnosti, ki jih prenesete iz nekdanjega življenja ali pa so prikrite. Če želite biti bolj zadovoljni, je pomembno, da odkrijete in uporabite vzgibe Južnega vozla, ter da se znebite starih, zakoreninjenih vzorcev in se usmerite v smer vašega Severnega vozlišča.

Pripravil: Horoskop.si

Priporočamo