Vedeževanje s pomočjo branja čajnih listov

11. 1. 2020
Deli
Vedeževanje s pomočjo branja čajnih listov (foto: Profimedia)
Profimedia

Skodelica čaja vam bo pomagala, da se sprostite po dolgem in napornem dnevu, listi, ki ostanejo na dnu, pa vam bodo povedali, na kaj se lahko pripravite v prihodnosti.

Obstajajo številne metode vedeževanja, ki so jih ljudje uporabljali že v zgodovinskih časih. Ena izmed manj znanih metod je metoda branja čajnih listov, imenovana tudi taseografija.

Ta metoda vedeževanja ni tako starodavna, delovati je začela približno v 17. stoletju. To je bilo v času, ko se je kitajska trgovina s čajem podala v evropsko družbo. Nekateri uporabljajo skodelice, ki so posebej zasnovane za branje čajnih listov. Za lažjo razlago imajo pogosto vzorce ali simbole, ki so začrtani na skodelici ali celo na krožniku. V nekaj sklopih so na njih tudi simboli zodiaka.

Kot vse prakse vedeževanja tudi branje čajnih listov temelji na konceptu usmerjanja energije. Ko svojo čarobno namero usmerimo na čaj, listi postanejo energijski vodi, ki so sposobni zrcaljenja vaših izkušenj.

Ko postavite vprašanje, listi razkrivajo skrite blokade, nudijo nasvete in celo napovedujejo prihodnost. Ta mistična sporočila so vdelana v obliko, gostoto, barvo in umestitev mokrih listov.

Morda se sliši očitno, toda za branje čajnih listov morate najprej skuhati skodelico čaja. Poskrbite, da uporabite skodelico svetle barve, da boste dejansko videli, kaj se dogaja z listi. Uporabite mešanico čajevca z večjimi listi, le tako bo branje bolj učinkovito.

Mešanica Earl Grey, ima običajno večje liste. Poskušajte se izogniti indijskim mešanicam, saj ne vključujejo le manjših listov, ampak tudi prah, majhne vejice in druge koščke. Vsebina čajne vrečke žal ne bo delovala.

Začetnikom je priporočljivo uporabljati preproste lističe črnega čaja. Medtem ko se čaj hladi, si vzemite nekaj trenutkov, da razmislite o svojih namenih in začnite prenašati svojo energijo v čajne liste.

Po zaužitju čaja, morate skodelico obrniti naokoli, tako da se listi naselijo v vzorec. Na splošno je skodelico najlažje nekajkrat zasukati v krogu. Ko to storite, si oglejte liste in preverite, ali vam predstavljajo slike.

Obstajata dva načina interpretacije slik. Prvi je uporaba nabora standardnih interpretacij slik - simbolov, ki se prenašajo iz roda v rod. Na primer, podoba psa običajno predstavlja zvestega prijatelja ali jabolko simbolizira razvoj znanja ali izobraževanja.

O simbolih čajnih listov je na voljo več knjig, in čeprav so razlage v interpretacijah malo drugačne, imajo ti simboli univerzalni pomen.

Simboli, ki se pogosto pojavljajo so živali, mitska bitja, predmeti, črke in številke. Včasih bodo te oblike izjemno očitne. Na primer, krila ptice lahko nakazujejo svobodo ali uspešno potovanje.

Po drugi strani lahko križ pomeni blokado ali nepredvidene težave. Pomembno si je zapomniti, da ni potrebno vsake formacije razlagati, osredotočite se samo na simbole, ki se nanašajo na vaša vprašanja.

Druga metoda razlage simbolov je intuitivna. Podobno kot katera koli druga metoda vedeževanja, Tarot, itd. Če se listi čaja berejo z uporabo intuicije, je posledica odgovora vaš notranji občutek, oziroma uvid. Če berete intuitivno, se boste morali odločiti, ali zaupati svojemu instinktu ali ne.

Pogosto boste videli več slik, namesto da bi psa videli samo tam v sredini, boste morda videli manjše slike okrog njegove podobe.

V tem primeru začnite brati slike, tako da začnete z ročajem in nadaljujete v smeri urinega kazalca. Ne pozabite, da bo splošno vprašanje dalo splošen odgovor. Priporočljivo je, da si ob branju simbolov pomembna dejstva zapisujete.

Pripravil: Horoskop.si

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan