Vita Mavrič: Pomaga si s homeopatijo

Vita Mavrič: Pomaga si s homeopatijo (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Story
13. 6. 2017

Zadnje mesece je imela šansonjerka Vita Mavrič polne roke dela, saj je ob 30-letnici svojega umetniškega delovanja 8. junija 2017 v Cankarjevem domu pripravila spektakularen koncert Sprehod.

Kljub zadnjim mesecem prenatrpanega urnika ob pripravi velikega koncerta se je umetnica ob tednu homeopatije zavzela za homeopatsko zdravljenje. Na strokovnem posvetu Homeopatija včeraj, danes, jutri, ki ga je organiziralo Združenje za homeopatijo, je Vita Mavrič povedala, da se je s to 200-letno komplementarno metodo zdravljenja prvič srečala pred 15 leti, ko je njen prvi sin bolehal za bronhitisom:

"Tem bronhitisom ni bilo konca ne kraja. Potem so se začele vrstiti pljučnice in kot mama sem bila popolnoma iz sebe. Kar naprej antibiotik na antibiotik, otroku je padla odpornost. Potem sem srečala učiteljico glasbe, prijateljico, ki mi je rekla, zakaj ne poskusim s homeopatijo. In tako sem prišla do zdravnice, ki se je tako rekoč na skrivaj ukvarjala s homeopatijo, in tudi naši pediatrinji sem odkrito povedala, da si želim tega sodelovanja obeh medicin. In bilo mi je všeč, ker je pediatrinja rekla, da vse, kar ne škodi ...Sinu sem s tem zelo pomagala. Homeopatija se je pri nas izkazala za zelo učinkovito, sicer je ne bi uporabljali že 15 let, pomagala nam je pri virozah, prehladih, padcih, pikih ... zato jo imam kar naprej pri sebi. Na srečo pa se nam v družini res ni zgodilo kaj hujšega. S homeopatijo sem se pripravljala tudi na carski rez pri drugem otroku in okrevanje po carskem rezu je bilo hitrejše in lažje. To je bila takrat najhitrejša in najcenejša pomoč v mojem življenju."

Vita Mavrič je poudarila predvsem, da uradno medicino izjemno spoštuje in da verjame, da jo lahko homeopatija dopolnjuje, ter da lahko najboljše rezultate oba sistema zdravljenja dosežeta le z roko v roki.

Napisala Slavka Brajović Hajdenkumer
Fotografija Sašo Radej

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story23/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 23/2017

Story 23/2017, od 01. 06. 2017