Vse o horoskopskem znamenju Raka!

Vse o horoskopskem znamenju Raka! (foto: profimedia) profimedia
12. 7. 2015

Rak je prvo vodno znamenje v krogu, spada med kardinalna znamenja, kar vpliva na njegova čustva, premore pa tudi dinamiko.

Njegov način obrambe je sarkazem, s katerim večkrat koga prizadene, čeprav je sam zelo občutljiv in hkrati zamerljiv. So bolj muhasti in podvrženi vplivu Lune, veliko bolj kot druga znamenja, saj je ravno Luna njihova vladarica.

Dom je zanje na prvem mestu. Glede na to, da so najbolj nežno znamenje, je življenje zanje subjektivno sanjarjenje, v katerem so vse njihove želje in načrti ter odločitve filtrirani skozi čustva in intuicijo. Ko se jim dogajajo pomembne zadeve, je njihova intuicija še močnejša, zato se lahko nanjo tudi zanesejo.

Med glavne značilnosti raka spadajo sramežljivost, zadržanost in previdnost. Raki nikoli ne zaupajo tujcem, zato ob prvem stiku zavlačujejo s svojo predstavitvijo. Imajo močno razvito intuicijo, zato od daleč opazujejo, ali je stvar, v katero se spuščajo, zanje varna in smiselna. Potem poskusijo z nekoliko vzvišenim nastopom, ki pa skriva mehko srce. Iz istega psihološkega okvira znamenja raka lahko izluščimo dva povsem različna tipa ljudi. Prvi je zapečkarski in materinski, prizadeva si za varnost in domače udobje, na drugi strani pa je rak, ki je popotnik in ga zanima raziskovanje vseh vrst, predvsem svojega porekla, družinske dediščine in zgodovine narodov. Imajo zelo natančen spomin, radi tudi zbirajo in kopičijo stvari. Obenem so zelo dobri prijatelji, ki vedno držijo besedo in se čutijo odgovorne za vse, kar so obljubili ali izrekli. Znajo odpustiti krivično ravnanje, so strpni in idealisti. Raki so večni romantiki, ki ne marajo prepirov, izzivanja in psovk. Vedejo se v skladu z bontonom, torej mirno in uravnovešeno, to pa pričakujejo tudi od sogovornikov.

Rake lahko označimo za flegmatike. Zlahka se prilagodijo vsem situacijam, čeprav so naprej zadržani do vsake novosti. Sicer pa so popustljivi in dovolijo, da stvari potekajo, kot morajo. Redko se bodo vmešavali in nikoli ne bodo za vsako ceno hoteli doseči svojega. Kuhinja je središče njihovega družinskega življenja. V njej se počutijo varne in zaščitene, v njej ustvarjajo svoje kuharske mojstrovine. Obožujejo tudi bližino vode. V strahu pred revščino skrbno načrtujejo svoje življenje. Zelo verjetno iz tega notranjega strahu izvira njihovo nagnjenje k zbiranju, tudi nepotrebnih in nepomembnih stvari. Ves čas preštevajo svoje prihranke in si ustvarjajo zalogo za črne dni. Idealen poklic za rake mora ponujati mirno delo, poleg tega morajo imeti občutek, da z njim delajo v korist množic, da nekako skrbijo zanje. Ljubezen brez romantike je za rake prazna, potrebujejo tudi trdnost. Zaradi ranljivosti je zanje nekaj najhujšega, če jih partner zapusti.

Strahovi

Nežnemu in čustvenemu raku je družina na prvem mestu, zato je njegov največji strah povezan z njo. Večkrat se mu pojavljajo slabi občutki, ki so povezani s kom od bližnjih. Boji se tudi, da bi njegovi otroci prehitro odšli od doma in se osamosvojili. V raku se kopiči tudi strah pred različnimi boleznimi, še posebej pri ženskah, rojenih v tem znamenju.

Hujšanje

Rakice so vsekakor prave mojstrice kuhanja. Čutijo potrebo po nenehnem preizkušanju receptov, zato bi se morale opredeliti za raznovrstno nizkokalorično prehrano. Tako ženskam kot moškim priporočamo uživanje rib, morskih sadežev, grozdja in brokolija. Izogibati bi se morali sladkorju, pecivu, belemu kruhu in alkoholnim pijačam. Zanje je zelo pomemben tudi zunanji videz hrane, zato naj med dieto več pozornosti namenijo dekoraciji.

Ujemanje

Srečanje bika z rakom je kot najokusnejša jed s pridihom domačnosti, kjer so brbončice na preizkušnji in vsi čuti polni užitkov. Zemeljski bik, ki mu vlada čuteča Venera, z neustavljivim osebnim magnetom pritegne v svoj krog vodnega raka, ki ga ima pod okriljem Luna. Stabilni biki zmorejo odvzeti veliko skrbi, povezanih s prihodnostjo z zanesljivim, a tudi negotovim rakom. Kadar pokukata dva raka iz svojih lupin, ob srečanju sprožita čustvene valove, ki udarno ustvarjajo ogromne količine energije, vendar so občasno kratkotrajne in lahko pustijo sledi opustošenja za seboj. Oba pripadnika vode, varovanca Lune, zelo čustvena in občutljiva skoraj do mere psihične nestabilnosti. Rak in devica si zelo pripadata in sta skladna, kot so rokavice na roko. Izpostavita spoštljiv odnos, brez večjih razlik in bojev za oblast. Dobro sodelujeta v korist obeh, zato uspešno dosegata skupne cilje in njune sanje lahko velikokrat postanejo realnost. Dopolnjujeta se pri skupnih romantičnih trenutkih in izpostavljata dobre poslovne odnose. Ujamejo se tudi z devico in kozorogom.

Raki & Rakice!

  • ON

Moški rak živi v mladosti zelo razvratno in vznemirljivo življenje, ko pa se poda v zakonske vode, pozabi na družbo, zabavo in nekdanje avanture. V zvezi je zelo požrtvovalen in pozoren, vendar ni pripravljen na kakršnekoli sodobne oblike življenja, partnerstva ali odnosov med spoloma. Svoje nezadovoljstvo bo premagoval najprej s pijančevanjem, nato s prekomernim hranjenjem in šele na koncu z drugimi ženskami. Potrebuje in išče marljivo ter spretno partnerico, ki bo stalno reševala njegove težave, v katere bo zabredel zaradi svoje raztresenosti.

  • ONA

Rakica se zelo rada žrtvuje in prav v tem vidi smisel življenja. Sicer je mirne narave, na trenutke celo preveč zadržana. Svojih čustev ne pokaže in sama bo le redko, ne glede na to, kako močno je njeno hrepenenje, naredila prvi korak k neki zvezi. Globoko v sebi je senzibilna, ima močno domišljijo in poudarjeno intuicijo. Ker ji je v astrološki delitvi dodeljena vloga matere, je zanjo izredno pomemben odnos z otroki. Kot žena je zvesta svojemu partnerju, navadno poišče dominantnega moža, saj bi se proti drugačnemu lahko vedla preveč pokroviteljsko.

ZNANE OSEBNOSTI, ROJENE V ZNAMENJU RAK

  • Lindsay Lohan 2. 7. 1986

Njeno Sonce v znamenju Raka je občutljive narave. Njena muhavost in trma sta povezani z luno v Biku, ki pa ji po drugi strani v poslovnem svetu dodaja vztrajnost. Nagnjena je k odvisnostim in je zelo flegmatična. Živi za danes in se ne obremenjuje s preteklostjo, saj jo ščitita Merkur in Venera v znamenju Leva, ki ji vlivata tudi neustavljivo privlačnost in šarm, s katerim vedno pripleza do kakšne smotrne rešitve. Njen Mars v Kozorogu je dobro motiviran, ampak manj prilagodljiv, zato ji konflikti z ljudmi v okolici niso tuji.

  • Tom Cruise 3. 7. 1962

Njegovo sonce v drugi dekadi Raka pomeni, da je čustvena in občutljiva oseba, ki živi po svojih principih. Luna v Levu ga vodi v samozavest in samovšečnost, ki je še posebej izrazita v medsebojnih odnosih. On je tisti, ki izbira, in ne želi, da je on izbran. V zibelko mu je položenega tudi nekaj egoizma, ki ga zna vedno spretno uporabiti. Merkur v znamenju Dvojčkov mu podarja odlično komunikacijo, s katero premaga skoraj vsakega sogovornika. Z Venero v Levu se v ljubezenskih odnosih lažje odloča in se zna boriti za tisto, kar mu pripada.

Priporočamo