Vzemite si čas za čuječo meditacijo, pravi astrologinja Gaia Asta

Vzemite si čas za čuječo meditacijo, pravi astrologinja Gaia Asta (foto: Pixabay) Pixabay
19. 3. 2020

Pred vrati je spomladansko enakonočje, kar pomeni, da je/bo sonce nad obzorjem toliko časa kot pod obzorjem, dan in noč sta enako dolga. To je tudi čas, ko sonce vstopi v Ovna, začenja se koledarska pomlad.

Tega se še kako zavedajo tudi astrologi, ki vsak na svoj edinstven način predlagajo, kako naj preživimo ta čas. "Dan pred pomladnim enekonočjem, čuječa meditacija. Danes je Sveti dan, ki ga preživite v čuječi meditaciji, saj je dan pred pomladnim enakonočjem, jutri ob 4.49. uri zjutraj namreč Sonce vstopi v znamenje ovna. Radostite se življenja, narave, rastlin, ki se prebujejo, Sonca, ki začenja nov ciklus. V čuječi meditaciji ste lahko prav tako, v svojem stanovanju, ob odprtem oknu ali na balkonu, saj kjer koli smo, je Kozmos vedno nad nami in Zemlja pod nami. Za danes je pomembno, da se ukvarjamo s čim manj stvarmi in da preživljamo dan v čuječi meditaciji, da čutimo naravne sile, ki so v nas," svetuje šamanska astrologinja Gaia Asta, ki ob tem predlaga, da v tem času čim bolj ostanemo doma.

"Pomladni ingre kaže na to, da je trenutno pandemija na prvem mestu, pri nas je Neptun v prvi hiši, v 12. hiši je Mars v konjunkciji z Jupitrom, skupaj gresta proti Plutonu, kar pomeni veliko smrti, bolnišnice se bodo polnile, zato naredite pomladna obredja doma, ostanite doma, v izolaciji. Polagam vam roko na srce, ostanite doma, ne se družit, tudi na sprehodih ne! Ingres kaže tudi nekaj zelo lepega. Uran v biku res pomeni, da smo v Zlati dobi, da živimo v raju, edino to še manjka, da spremenimo kakšne svoje slabe navadice, odpremo oči in vidimo, da smo v raju. Vsem, ki delate na vrtu, danes in jutri je pravi čas za škropljenje zemlje z rmanovim čajem ali rmanovim biodinamičnim pripravkom," je svoje misli strnila priljubljena astrologinja.

Sicer pa si lahko še več podrobnosti in zanimivosti o spomladanskem enakonočju preberete na spletni strani Sensa.si oziroma tukaj.