Za navdih: Če hočete, da vam mesec marec prinese srečo, iz življenja odstranite TE 4 stvari!

Za navdih: Če hočete, da vam mesec marec prinese srečo, iz življenja odstranite TE 4 stvari! (foto: Profimedia) Profimedia
12. 3. 2023

Preverite, katere 4 stvari bi bilo dobro črtati iz svojega življenja, da bo lahko marec kar se da lep mesec!

Tukaj je marec in s tem pomlad, ki s seboj prinaša obdobje prebujanja, ljubezni, svežine, pozitivne energije in vibracij, ki nas bodo pognale naprej. Še pred tem pa se je treba znebiti tistega, kar nam ne služi več in odpreti prostor za odkrivanje novega.

Poglejmo si, katere 4 stvari je dobro odstraniti iz svojega življenja, da lahko pomladi res zacvetimo.

1. Toksični odnosi

Najbolj pomembno zavedanje morda niti ni, da ugotovite kateri odnosi v vašem življenju so toskični in se jih znebite, pač pa da ozavestite svojo vlogo v njih. Ste morda v kronični vlogi žrtve? Kako vi soustvarjate toksičen odnos? Za vsak odnos sta namreč pomembna dva. Morda opazite, da če ste veliko časa v stiku z osebo, ki iz vas srka energijo ali vas spravlja v slabo počutje, ruši vašo samozavest, vzbuja občutek krivde ipd. Spoznajte, kako se lahko postavite zase in jasno izrazite? 

2. Napačno postavljene prioritete

Začetek pomladi je čas, da ponovno ovrednotite svoje prioritete in jih glede na to reorganizirate v skladu z vašimi cilji. Vaš čas je dragocen in pomembno je, da ga namenjate tistim stvarem, ki vas peljejo do rešitev in ne povzročajo še več težav.

3. Izboljšajte komunikacijo

Govoriti za hrbtom drugih ljudi je ena klasična toksična in negativna navada, ki vpliva na vas in vašo energijo, poleg tega pa tudi na vaše odnose. Poskusite se osredotočiti na druge, bolj pomembne stvari v komunikaciji z drugimi. Bodite bolj pozorni na to, kaj druga oseba potrebuje. 

4. Želja po primerjanju

V marcu bodo številne vaše želje dobile priložnost za uresničitev. Če se osredotočite nase, namesto da se primerjate z drugimi, boste lahko dosegli veliko več. Primerjanje z drugimi v nas vzbuja zavist, negotovost, pomanjkanje samozavesti, obžalovanje in vrsto drugih občutkov, s katerimi se sabotiramo. Edina oseba, s katero bi se morali primerjati, ste vi sami. 

Preberite več na Sensa.si

  • Morda bi vas še zanimalo: 10 najpogostejših vprašanj, ki se nam porajajo v zvezi z moškimi. Več pa v spodnjem posnetku, vabljeni k ogledu.