Začenja se čas RETROGRADNEGA MERKURJA: Preverite, čemu se je dobro izogniti in kako ga izkoristiti sebi v prid

27. 9. 2021
Deli
Začenja se čas RETROGRADNEGA MERKURJA: Preverite, čemu se je dobro izogniti in kako ga izkoristiti sebi v prid (foto: Profimedia)
Profimedia

Retrogradni Merkur bo trajal od 27. septembra do 18. oktobra 2021.

Obstajajo številne zgodbe o tem, kako se je v času retrogradnega Merkurja nekomu sesul računalnik in je zato izgubil vse pomembne podatke; ali pa je sredi ceste doživel gumidefekt in je zato zamudil na sestanek.

Zakaj tako težko razumemo ljudi, rojene v zamenju tehtnice? Morda najdete odgovor!

Seveda se takšne in drugačne povsem vsakdanje reči dogajajo tudi v času, ko se ta planet z naše zemeljske perspektive ne giblje navidezno nazaj, res pa je, da je smola, povezana s komunikacijo, potovanjem in prevozi, v tem času veliko pogostejša in lahko preseneti tudi vas.

Spremenjen dotok energije

Seveda to ne pomeni, da vas mora takoj zgrabiti panika in da se morate za tri tedne potuhniti in čakati, da neurje mine. Prav tako vam ni treba začasno opustiti projektov, pri katerih trenutno delate, in se odreči nalogam, ki jih boste dobili v času retrogradnega Merkurja.

Dobro pa bi bilo, da bi bili v tem času previdnejši, potrpežljivejši in imeli manj pričakovanj do učinka vašega dela in truda. V času retrogradnosti namreč tok energije planeta ni enakomeren, s svojim spremenljivim dotokom energije pa vpliva prav na področja, ki jim vlada, torej komunikacijo, miselne procese in mentalne energije na splošno. 

Ker je v tem času dotok energije planeta spremenjen, je njegovo delovanje veliko pasivnejše in v smislu vpliva na človeka in njegovo delovanje obrnjeno v njegove notranje mentalne procese. Ti so v tem času veliko bolj izpostavljeni kot njegovi zunanji mentalni procesi, ki se kažejo skozi komunikacijo z zunanjim svetom.

Prav zato se je v tem času bolje izogibati zahtevnejšim pogovorom, razčiščevanjem, dogovarjanjem in pogajanjem z drugimi, saj vse to zahteva večji miselni trud, v tovrstno komunikacijo pa je vključeno tudi določeno tveganje. S tem mislimo predvsem na sklepanje novih dogovorov, pogodb, obiskovanje pomembnih sestankov, kupovanje dragocenih dobrin in na druge stvari, ki so v domeni Merkurja.

Merkur izkoristimo v svoje dobro

Če želite retrogradni Merkur kar najbolje izkoristiti, je zato treba upoštevati njegov povečan vpliv na notranje miselne procese. Namesto da si razbijamo glavo, zakaj se nam je zgodila smola in smo zamudili na pomemben sestanek, se vprašajmo, kaj nam je retrogradni Merkur poskušal s tem povedati.

Smo bili morda premalo pripravljeni na pogovor in odločitve, ki bi jih sklenili na sestanku? Smo preprosto premalo disciplinirani in nas Merkur opozarja, da moramo biti previdnejši in odgovornejši pri dogovorih z drugimi? Ali pa smo se tako izognili veliki napaki, ki bi jo naredili, če bi se sestanka udeležili?

V času retrogradnega Merkurja je najbolje v roke vzeti svinčnik in list papirja ali pa se usesti za računalnik in natipkati vse, kar vam pade na pamet in je povezano z dogodkom, ki vam ga je pripravil retrogradni Merkur.

Tudi če je Merkur v vas zgolj zbudil sum ali dvom o nekem dejanju ali odločitvi, bi bilo dobro, da se poglobite v svoje strahove, temeljito razmislite o pravilnosti svojih dejanj in se v času, ko se Merkur pomika retrogradno, raje odrečete dokončni odločitvi ali podpisu pomembnega papirja.

TUKAJ preberite nasvete, kako lahko retrogradni Merkur izkoristite v svoje dobro.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk