Zakaj je težko razumeti ljudi, rojene v znamenju dvojčka?

Zakaj je težko razumeti ljudi, rojene v znamenju dvojčka? (foto: Profimedia) Profimedia
23. 5. 2020

Dvojčki, dvojno znamenje, imajo najbolj izrazito poudarjeni dve plati, dobro, pozitivno in tisto temnejšo, ki je lahko za okolico moteča.

Za dvojčke je že od nekdaj značilno, da so nagnjeni k pohlepu, nezvestobi in hinavščini. To je njihova temna plat, s katero se oni ne obremenjujejo, saj jim je skoraj vseeno, kar si o njih mislijo drugi. Pomembno jim je, da so veseli in da se okoli njih čim več dogaja.

So popolnoma nepredvidljivi, v dobrem in slabem. Tudi ko se nekaj odločijo in to potrdijo na glas, lahko čez nekaj minut popolnoma zamenjajo svoje mnenje. In seveda pričakujejo, da se bodo z njimi vsi strinjali. Dvojčki krmarijo po življenju popolnoma brez skrbi, do trenutka, ko izbrana smer služi njihovim interesom.

Dvojčkove moralne vrednote ne poznajo meja, vse znajo olepšati in spremeniti, seveda z nasmeškom na obrazu. Žal so velikokrat zelo cinični. Da bi dosegli svoje cilje, so lahko tudi manipulativni in ko jim ne gre vse po maslu so pogosto užaljeni. Zato poskušajo s svojo komunikativno noto popravljati svoja dejanja.

Če dvojček nekomu polije kavo, ker je seveda zelo neroden, je sposoben zvaliti krivdo na druge. V kolikor bo priznal, bo zraven zagotovo dodal kakšen komentar sebi v prid. Ko so dvojčki slabe volje, lahko postanejo zelo moteči, nestabilni in nestanovitni. V najslabšem primeru jim pripisujemo celo bipolarne lastnosti. Dvojčki težko sočustvujejo z drugimi ali razumejo čustvene posledice svojih dejanj, saj ne premorejo globine. Nagibajo se k temu, da običajno ne čutijo krivde ali obžalovanja. Prav to pomanjkanje empatije je lahko moteče. Čeprav jim manjka empatije, so sposobni manipulirati z drugimi, čeprav se na prvi pogled zdijo prijazni, očarljivi in ​​skrbni.

Dvojčki znajo prirediti resnico, pretiravali, govorili neumnosti in se posmehovati. Oni so tisti, ki jim nikoli ne zmanjka vprašanj, odgovorov pa ne podajajo. Svojo resnico ohranjajo skrito. Impulzivno vedenje je tisto, ki je za ostale pripadnike zodiaka lahko zelo moteče. Večkrat se, brez da bi se zavedali obnašajo nepremišljeno, neprimerno ali nemoralno. Dvojčki se radi zapletajo z veliko različnimi ljudmi hkrati in ustvarjajo kaotične medosebne interakcije. Na splošno se zabavajo z dramami, v katerih trpijo drugi. Bolj ko jih kritiziramo ali ignoriramo, bolj manično in veličastno postaja njihovo vedenje.

Merkur, njihov vladar, jim iz negativne strani podarja dolg jezik, s katerim se vedno prepletajo in zapletajo. Umirjene in fokusirane komunikacije običajno niso sposobni, ampak ni pomembno, saj se oni s tem ne obremenjujejo, pomembno je, da so ves čas v pestrem dogajanju, obkroženi z ljudmi. Dvojčki se pogosto igrajo z resničnostjo, včasih zavedajo druge, zavestno ali podzavestno. Njihov napreden um lahko hkrati vsebuje dve mnenji, zato pri njih težko zaznate, ali mislijo resno.

Pripravil: Horoskop.si