Simbolni pomen bele mačke: Znak blaginje in sreče!

Simbolni pomen bele mačke: Znak blaginje in sreče! (foto: profimedia) profimedia
9. 6. 2020

Bela barva simbolizira čistost in jasnost in isto pripisujejo tudi beli mački. Postala je znamenje zadovoljstva, kreposti in sreče.

Mačkam na splošno pripisujejo potrpežljivost, svobodo, neodvisnost, čutnost, skrivnostnost, radovednost in ponovno rojstvo. So pustolovske narave, večino časa pa raziskujejo ali spijo. Z ljudmi živijo že stoletja, v vsakem obdobju pa so jih udomačili z določenim namenom.

Simbolika bele muce je raznovrstna, vi pa si preberite razlago šestih simbolov iz različnih kulturnih okolij.

Ponovno rojstvo

Pravijo, da imajo mačke devet življenj in da je vsako na nek način nov začetek. Tako kot vse mačke tudi bela simbolizira ponovno rojstvo.

Sreča in nesreča: širom po svetu so bele muce simbol sreče, v mnogih državah pa veljajo za pozitivne.

Če jo srečate na cesti, vas čaka uspeh, kar pa ne velja povsod. V nekaterih državah bela mačka na cesti napoveduje težave in zaplete. Britanci v njej ne vidijo znanilke sreče.

Plašnost in mirnost

Bele muce so po značaju bolj plašne in mirne, zato velja, da so bolj strpne in da se znajo kontrolirati. Takšni so tudi ljudje, ki jih imajo za hišne ljubljenčke. Kolikor se le da, se izogibajo čerem življenja.

Denar in blaginja

Če se na vašem pragu pojavi bela muca, naj bi to pomenilo, da bo v hišo prišel denar. Še več: muca napoveduje žvenket cekinov in uspešnost za daljše obdobje.

Uspeh in dosežki

V mediteranskih državah verjamejo, da je bela muca naklonjena otroku. Življenje mu bo postlano z rožicami, obetajo se mu dobrota, uspehi in veliki dosežki.

Spanje

Mačke večino časa prespijo in če vidite belo muco, vam sporoča: preveč delate, dobro bi bilo izpreči in se odpočiti. Hkrati vas opozarja na pomen spanja, česar ne bi smeli nikoli pozabiti. Ne bodite pretirano zahtevni in se vsaj občasno sprostite.

Podpora in zdravljenje

V belih mačkah ima človek zanesljivo podporo. Povezane so z naravo in duhovnostjo ter človeku na nek način sporočajo, naj uporabi duhovno moč za zdravljenje.

Bele muce niso zgolj ljubke, ampak premorejo veliko spiritualno moč. Znajo celo okrepiti spiritualne sposobnosti svojega lastnika.

Snežno bele muce brez kakršnegakoli madeža ali lise ne vidite vsak dan, ko pa jo srečate, skušajte razvozlati sporočilo, ki vam ga prinaša.

Naj ljudje po svetu verjamejo to ali ono, na splošno velja, da so bele mucke znanilke pozitivnega, so simbol dobrega, sreče in zadovoljstva.

Vir: Spiritual Unite

Priporočamo