Značilnosti rojenih v znamenju Bivola

7. 12. 2014
Deli
Značilnosti rojenih v znamenju Bivola (foto: shutterstock)
shutterstock

V znamenju Bivola ste rojeni, če ste se rodili leta: 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, še preverite, kdaj natančno se je danega leta pričelo novo kitajsko leto.

In kakšni so ljudje - Bivoli?

Človek Bivol je predvsem nadvse potrpežljiv, zna biti pa tudi tih, skromen in je običajno nadvse uravnovešen.

To je oseba, ki ji ljudje z veseljem zaupajo svoje skrivnosti, saj se zdi, da veliko razume in povedano sprejme vase kot mati Zemlja. Veliko razmišlja in modruje. Prav zato se rad zapira v samoto. Od svojih idej ne odstopa, lahko jih zagovarja kar fanatično. Bivol je lahko lokalni patriot, včasih celo svetohlinec, in ljudje ga potem obsojajo.

Njegova navidezna mirnost in uravnovešenost pa lahko zapeljeta. V resnici je Bivol pravi kolerik, ki zna ravnati tudi nasilno. Redko se razjezi, a ko se razjezi, se zdi, kot da se trese zemlja. Bivolu se v resnici ne gre zares upirati, saj lahko postane nevaren nasprotnik. Na prvi pogled je to mila in nežna oseba, v resnici pa je presneto trmast in vedno doseže vse, kar si zastavi. Poti nazaj ne pozna, le odločen korak naprej. Pazite, da se ne znajdete na njegovi poti, saj bi vas brezobzirno pomendral, celo hudoben lahko postane. Stvari se loti z vso svojo energijo in nič ga več ne zaustavi. To so lastnosti voditeljev in šefov.

Pri delu je natančen in sistematičen, pa čeprav nekoliko počasen. Svojo izvirnost in inteligentnost skriva za navidezno okornostjo. Delo je Bivolu glavno gonilo, rad dela in vsako delo hoče opraviti dobro. Močan je in poduhovljen, zato ga kitajska tradicija povezuje s simbolom Zemlje, s težko, gosto maso, sestavljeno iz humusa, gline, kamenja in rodovitnih korenin. Tudi Bivol se navezuje na Yin sile v naravi, saj prihaja s severa in ga povezujejo z zimskim solsticijem.

Običajno je redkobeseden. če pa se znajde v težavni situaciji, mu beseda odlično teče in zna biti prepričljiv. Bivol sovraži vsako novost. ki bi lahko vznemirila njegov mirni način življenja. Smeje in zasmehuje najnovejše modne trende, tatuje in nove poskuse v glasbi. V svojem ravnanju je zelo starokopiten, vedno sledi izročilu, ki so mu ga posredovali starši. Božič in Velika noč zanj ne moreta miniti brez potice, v njegovi garderobi pa se vedno najde tudi klasična obleka. ki je primerna za svečane priložnosti. Ekstravagantnosti in muhavosti praktično ne pozna.

Je neutruden delavec, zato tudi dobro zasluži in tako lahko nudi svoji družini veliko udobja. Kitajski kmet je vse svoje bogastvo pridelal s pomočjo bivola in vse kar je pridelal, je koristilo zgolj njegovi družini. In prav zato so bili Kitajci veseli, če se jim je rodil otrok v znamenju Bivola, saj je nato poskrbel za vso družino.

Bivol lahko v življenju zares uspe in se tudi obogati, če je lahko pri delu samostojen, zato je najbolj uspešen šele v svobodnih poklicih. kjer je vse odvisno le od njega, saj ne prenaša najbolje šefov, s katerimi je večno v sporih. Lahko je naravnost odličen obrtnik ali podjetnik, odlično pa mu gre tudi v kmetijstvu. V vsakem primeru zna s svojo lastnino in zaslužkom sam upravljati. Nekoliko slabše pa gre Bivolu, če mora pri delu imeti veliko pravka z ljudmi. Z neznanci namreč nerad vzpostavlja stike in če mu je nekdo zoprn, tega sploh ne zna, niti noče skriti. Utruja ga tudi delo, pri katerem se od njega pričakuje, da bi moral veliko potovati. To načne njegovo notranjo harmonijo in celo zdravje.

Zelo gospodovalen je, še posebej v svoji družini, čeprav je ravno družina pogosto središče vsega njegovega življenja.

Bivola ljudje posto razumejo narobe, saj se preveč osredotočajo zgolj na njegovo trmo. V resnici Bivol ves gori le za svojo družino in je ponosen na svoje otroke in njihove uspehe. Od vseh v družini pa vseeno pričakuje popolno poslušnost. Otroke vzgaja strogo in nepopustljívo, saj je prepričan, da ima vedno prav, vendar pa se je za družino pripravljen vedno tudi žrtvovati.

Bivol je v ljubezni nežen in predan!

Za Bivola je ljubezen čudovito razvedrilo, ki pa jo dojema z veliko mero odmaknjenosti in naklonjenosti. V ljubezni je lahko nežen, predan in čuten, vendar nikoli preveč romantičen. V resnici vse življenje daje prednost delu pred ljubeznijo. Zaničuje namreč vsako ljubezensko jadikovanje, vsak izliv strasti, vsako odkrito izkazovanje nežnosti. Prav zato v ljubezni ni vedno uslišan in mora pretrpeti marsikatero razočaranje.

A če Bivol ne potrebuje nujno izrazov nežnosti, pa Bivol gotovo ne more živeti brez telesnosti.

Bivol je kot pravi tradicionalist zapisan monogamnosti, od svojega partnerja pa pričakuje, da bo zvestobo jemal kot svojo dolžnost. Tudi sam zna biti zvest, tako telesno in duhovno, vendar pa je temu tako predvsem zato, ker je tako bolj lagodno.

Idealen partner za Bivola je Petelin, dobro pa se ujame tudi s Podgano, ki mu ostane zvesta vse življenje, a le, če se že v mladosti zaljubi vanj. Kača mu sicer ne bo zvesta, vendar bo svoja čustvena razmerja znala prikriti in se bo vedno vračala v varen Bivolov dom. Bivola lahko privlači tudi Opica, vendar ob njej nikoli ne bo zares našel notranjega miru, ki ga v življenju nujno rabi. Nevarna je lahko tudi zveza s Kozo, ki je preveč muhasta, zaradi svoje ranljivosti pa bi Bivola lahko nehote privedla na rob prepada. Najtežje pa bi Bivol shajal s Tigrom. Kitajci celo trdijo, da mati Bivol ne bo mogla nikoli zares razumeti otroka Tigra, zato naj bi bilo najbolje, da se ta čim prej odseli od doma.

P.S. Po kitajski tradiciji naj bi bili med Bivoli bolj srečni tisti, ki so se rodili pozimi, saj naj bi se poletni morali vse življenje gnati in garati na vse pretege.

Najprimernejši poklici

Bivolom najbolj ustrezajo poklici, pri katerih lahko pokaže, kako vešč dela z rokami in rokovanja z orodjem. Tudi zato mu je ljub poklic kmeta, vinogradnika, mehanika, lastnika garaž, obrtnika, oblikovalca, arhitekta, kuharja, medicinske sestre, frizerja, ortodonta in kirurga. Ustrezale naj bi mu tudi uniforme podporočnika ali policista, marsikateri Bivol pa je svoje poslanstvo našel tudi kot diktator.

Slavne osebnosti rojene v tem znamenju

Med Bivoli najdemo imena kot so Neve Campbell, George Clooney, Jack Nicholson, Meg Ryan, Bill Cosby, Jim Carrey, Sigorney Weaver, Kate Moss, Meryl Streep, Anthony Hopkins, Napoleon, Malcolm X, Geronimo, Saddam Hussein, Adolph Hitler, Lafayette, Nehru, Princess Diana, Robert Kennedy, Charlie Chaplin, Dante, Renoir, Johann Sebastian Bach, Walt Disney, Bruce Springsteen, Clark Gable, Peter Sellers, Richard Burton, Hans Andersen, Gerald Ford, Jane Fonda, Margaret Thatcher ...

Ženske, ki so rojene v znamenju Bivola, naj bi bile odlične gospodinje. Omenimo le Markizo Pompadour, za katero je veljalo, da je bila odlična gospodarica in gostiteljica.

Nekoliko nas preseneča, da so v istem znamenju rojeni tudi Van Gogh, Costeau in Rubens, čeprav njihovi biografí trdijo, da so bili v zasebnem življenju pravi konservativci.

In še vidnejši Slovenci: Jan Plestenjak, Špela Pretnar, Ciril Zlobec, dr. Slavoj Zižek, France Tomšič, Janez Slapar, Aleš Debeljak, Maks Fabiani.

Ker pa vsi pripadniki tega znamenja niso povsem isti, tako kot vse ribe niso le zlate ribice, ampak so med njimi lahko tudi barakude, prav vse mačke pa tudi niso udomačene ljubljenke, ampak so med njimi tudi prave divje zverce, še opozarjamo, da ...

Ne spreglejte!

Vsa zanima morda tudi, kaj o vas pove kombinacija kitajskega znamenja, v katerega ste rojeni, in siceršnjega znaka horoskopa, ki ga najverjetneje veliko bolje poznate?

Kliknite na spodnjo povezavo:

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan