Značilnosti rojenih v znamenju Kače

7. 12. 2014
Deli
Značilnosti rojenih v znamenju Kače (foto: shutterstock)
shutterstock

V znamenju Kače ste rojeni, če ste se rodili leta: 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, še preverite, kdaj natančno se je danega leta pričelo novo kitajsko leto.

In kakšni so ljudje - Kače?

Kačo po kitajski tradiciji povezujejo z Yin lastnostmi, torej tudi ženstvenostjo in skrivnostnostjo. In čeprav je znano, da na zahodu kači nismo najbolj naklonjeni, ne v mitih in ne v življenju, pa je na vzhodu to popolnoma drugače. Tam Kači pripisujejo veliko modrost, bistroumnost pa tudi premetenost, predvsem pa neizmerno življenjsko moč. Ne čudi torej, da nekatere vzhodne religije kačo častijo prav po božansko.

Oseba, ki se rodi v letu Kače, je značilno zelo čustvena in celo sentimentalna, vendar pa tudi zelo prijetna v družbi. Kačo odlikuje bistroumna duhovitov, življenjske težave pa nemalokrat razreši kar z ironičnimi domislicami.

Kača sicer ne govori veliko, pač pa veliko razmišlja, zato pride do globokih spoznanj. To je pravi intelektualec, saj ga zanimajo le miselni posli, pogosto je kar filozof. Zelo modra je, a bi zlahka preživela tudi brez vsega tega globokoumja. saj je nadvse intuitivna. Kače, ki to svojo izredno sposobnost razvijejo, lahko postanejo tudi priznani jasnovidci. vedeževalci in preroki.

V vsakdanjem življenju Kača marsičesa ne zna utemeljiti, saj se zanese predvsem na vtise, občutke in svoja čustva. Sogovornika razume brez besed, zdi se celo, kot da mu z lahkoto bere misli in čustva. Dejstev pogosto ne upošteva, še manj tuje nasvete in izkušnje.

Ko se Kača česa loti, stvari nikoli ne opusti na polovici. Vsako delo opravi popolno in do konca, pa čeprav ji to jemlje veliko časa. Ne prenese namreč poraza, še polovičnega uspeha ne.

Po naravi so to mirne osebe, nekoliko umaknjene vase. In medtem, ko one zlahka berejo druge ljudi, pa drugi ljudje skoraj nikoli zagotovo ne vedo, kaj razmišljajo. Kadar se morajo odločiti, svojo odločitev sprejmejo tako bliskovito, kot bi jim bilo popolnoma jasno, kaj se skriva za naslednjim vogalom.

Osebo, ki je rojena v tem znamenju, je mogoče spoznati že na prvi pogled, saj se rada oblači elegantno, čeprav ima pri tem vedno nekoliko svoje poglede. Vsako modo prilagodi svojemu stilu. Izbira le med dragocenimi tkaninami in jih obogati s prefinjenim nakitom. Zunanjost in izgled lahko postaneta pri ženski Kači prava maníja in obsedenost. Ne glede na to, ali je ta človek bolj ali manj dopadljive zunanjosti, lahko ste si gotovi, da ga boste vedno opazili.

A tako kot vsa znamenja, tudi znak Kače premore svoje senčne plati. Ena od takšnih lastnosti je, da zna biti neskončno maščevalna. Tako kot kakšna kobra, ki jo zmotite v njenem naravnem okolju, bo skušala sama sebe braniti s svojim strupenim jezikom. Kača po naravi tudi ni najbolj darežljiva. zato od nje ne gre pričakovati denarja, prav tako je ne gre prosite za posojilo.

Ljudem, ki jim je Kača naklonjena, pa se vseeno dobro godi, saj se zanje zna tudi žrtvovati. In v resnici Kača rada pretirava tudi v marsičem drugem. Svoje usluge ceni nadvse visoko in če vam naredi uslugo, se ji zdi, da ste postaneli njen dolžník za vse življenje. Svojega varovanca lahko popolnoma uklene, saj intuitivno ve, kje so njegove šibke točke. Zaradi vsega tega Kitajci dobro premislijo, preden Kačo zaprosijo za pomoč.

V poslu in pri denarnih zadevah se Kača lahko zanese na svojo srečo in dober instinkt. Ker osebe, rojene v tem znamenju, načeloma niso skromne in si rade veliko privoščijo, je še dobro, da si s svojim nosom za posel znajo ustvariti blagostanje. Če pa se že znajdejo v škripcih, ji je moč zaupati, da bo nekako našla možnost in priložnost, da bo zaslužila, kar potrebuje. A čeprav kakšnih finančnih težav pri teh ljudeh ni pričakovati, pa Kača vso svojo lastnino že kar preveč ceni in jo hoče obdržati le zase. Na stara leta lahko postane celo pravi skopuh.

Kače so izjemno iznajdljive, pri delu pa ne želijo veliko tvegati. Še najraje veliko počivajo in premišljujejo. Če je nekaj lahko narejeno v kratkem času, bo Kača to tudi storila, potem pa se zvila v naslanjač in uživala ob zanimivi knjigi ali glasbi.

Izbirčna in posesivna Kačica

Kača zna biti v ljubezni zelo posesivna in ljubosumna, pa tudi izbirčna. Kadar se sploh odloči za partnerstvo, ga s svojo 'ljubeznijo' skoraj zaduši. Ovije se okoli partnerja in mu vzame vso svobodo. Tudi v ljubezni namreč želi občutiti vso svojo moč in vpliv. Nanj je ljubosumna še celo takrat, ko ga ne ljubi več, pri čemer sama seveda vse prej kot zvesta. Vse našteto naj bi veljalo še posebno za moškega, ki se rodi v znamenju Kače. To so namreč moški, ki so za ženske močno privlačni in za svojo lenobno zamišljenostjo vedno čakajo na pravo priložnost.

Ženske in moški, ki se rodijo v znamenju Kače, so navdušeni predvsem na ljubezenskimi zapleti, na splošno pa se ne vežejo posebno radi. Zanje niso prav nič nenavadne občasne izvenzakonske zveze, ki jih radi prikrivajo.

Kača se še najbolje ujame z Bivolom, a šele, če in ko se mu ukloni. V razmerju s Petelinom bi se Kača stalno le prepirala, ob Prašiču pa bi njej šlo sicer odlično, zato pa bi ubogi dobrodušnež trpel v debelih verigah. Tudi Tigri se morajo Kač izogibati, saj jih lahko popolnoma uničijo.

P.S. Za Kačo je zelo pomemben letni čas, ko se rodi. Poletne Kače naj bi imele po kitajski tradiciji v življenju nasploh veliko več sreče in moči kot zimske. Prav tako vpliva na njeno usodo ali se rodi podnevi ali ponoči, saj naj bi lepša usoda čakala dnevne pripadnike tega znaka. Najpomembnejše pa je, da se Kača ne rodi na mrzel, nevihten dan, saj bi jo v tem primeru čakalo v življenju veliko težav in hude nevarnosti. Za Kačo je po kitajskem ljudskem izročilu skratka najbolj bistveno, da se rodi v toploti. Za najsrečnejše zato veljajo tiste, ki se rodijo v vroč poleten, jasen dan in še najbolje, če je to čim bolj na jugu.

Najprimernejši poklici

Kače so lahko odlični učitelji, predavatelji, inštruktorji, profesorji, pisatelji, filozofi, pa tudi juristi in psihoanalitiki. Med Kačami niso redki niti politiki, diplomati in špekulanti. Seveda ne gre pozabiti še na danes vse bolj popularne in dobičkonosne dejavnosti, kot so jasnovidnost, astrologija, pa tudi prerorokovanje iz dlani, kart ali fižolčkov.

Slavne osebnosti rojene v tem znamenju

V letu Kače so se rodili Pierce Brosnan, Charlie Sheen, John Malkovich, Courtney Love, Mickey Rourke, Mike Oldfield, Linda McCartney, Jaqueline Onassis, Aristotle Onassis, Ryan O'Neal, Kim Basinger, Oprah Winfrey, Johannes Brahms, Franz Schubert, Abraham Lincoln, Indira Gandhi, Mahatma Gandhi, Howard Hughes, Bob Dylan, John F. Kennedy, Mao Tse-tung, Greta Garbo, Pablo Picasso, Martin Luther King Jr, Franklin D. Roosevelt ...

Pa še nekaj Slovencev: Spomenka Hribar, dr. Janez Mencinger, Janez Vajkard Valvasor, Rihard Jakopič, a tudi Marko Milić.

Ker pa vsi pripadniki tega znamenja niso povsem isti, tako kot vse ribe niso le zlate ribice, ampak so med njimi lahko tudi barakude, prav vse mačke pa tudi niso udomačene ljubljenke, ampak so med njimi tudi prave divje zverce, še opozarjamo, da ...

Ne spreglejte!

Vsa zanima morda tudi, kaj o vas pove kombinacija kitajskega znamenja, v katerega ste rojeni, in siceršnjega znaka horoskopa, ki ga najverjetneje veliko bolje poznate?

Kliknite na spodnjo povezavo:

POVEZAVA MED KAČO IN ZNAKI IZ ZODIAKA

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik