Značilnosti rojenih v znamenju Tigra

7. 12. 2014
Deli
Značilnosti rojenih v znamenju Tigra (foto: shutterstock)
shutterstock

V znamenju Tigra ste rojeni, če ste se rodili leta: 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, še preverite, kdaj natančno se je danega leta pričelo novo kitajsko leto.

In kakšni so ljudje - Tigri?

Značaju Tigra po kitajski tradiciji vladajo Yang silnice, prihaja pa z vzhoda. Njegov progast kožuh ga v življenju izdatno varuje, saj združuje tako Yin kot Yang princip.

Tigri so običajno lepo raščeni dobrodušneži. Zdijo se miroljubni kot kakšni mucki, vendar pa se za priljudno zunanjostjo skrivajo odločni, z železno voljo in neskončno samozavestjo oboroženi ljudje.

Tiger zna po mačje spletkarit, pri delu pa ne pozna reda in discipline. Je impulziven in vihrav, zato ima veliko težav z nadrejenimi. Po naravi je revolucionar in vodja skupin, a se mu tako visoko le redko uspe zavihteti. Težava je v tem, da si pogosto ne zasluži zaupanja, ki naj bi ga kot vodilni imeli. Pri poslih, pa tudi v ljubezni in v vojni bi moral dvakrat dobro premisliti, predno se spušča v pustolovščine in predno izziva usodo. Ljudje, ki se znajdejo v Tigrovi bližini, se kmalu naučijo, da mu ne gre slepo slediti. Najprej se gre o njega namenih dodobra prepričati, šele potem je lahko na vrsti akcija - pa naj gre za to, da mu sledijo ali za to, da poskušajo zaustaviti. Tigrom se namreč rado zgodi, da nepremišljeno zdrvijo naravnost v svojo pogubo. Enostavno se ne more upreti tveganju, saj je ta vtkana v njegovo naravo. Njegova predrznost pa je pogosto tolikšna, da v bližnjih vedno znova zbuja veliko strahospoštovanje.

Tiger, ki zna premisliti predno ukrepa, ki zna prisluhniti modrim, zadržanim nasvetom, lahko doseže v življenju odličen uspeh, mesto, kjer se mu odprejo vsa vrata.

Tigri so izjemno privlačni in karizmatični. Težko se jim je upirati. Zdi se, kot bi imel v sebi magnete.

V družbi uživajo velik ugled, ki ga ustvarjajo tudi s svojo odločno, samovoljno držo. Sovraži avtoritete, starokopitnost in ustaljene moralne norme. Tiger se nikoli ne podreja in ne posluša ukazov. On je tisti, ki ukaze deli. Vsi ga spoštujejo in nihče si ga ne upa kritizirati. Celo tisti, ki bi ga najraje uničili, ga cenijo.

Zna biti tudi nasilen in borben, saj sledi le trenutnemu razpoloženju, vendar se zna tudi popolnoma in brez zadržkov posvetiti zadevi, ki se mu zdi vredna njegovih moči.

Je trmast in vztrajen, posesiven, suženj svojih strasti, zato je večno v sporu z ljudmi v njegovi okolici. Lahko je drobnjakarsko egoističen, če pa ga prevzamejo velike ideje, lahko popolnoma pozabi na samega sebe. Včasih je nezaupljiv in nekoliko ozkogleden.

Ženske Tigri so običajno feministke, ki se borijo za nove družbene navade in proti ustaljenim klišejem, za pravice podrejenih in zanemarjenih slojev. Vedno so zelo aktivne in vidne, strastne in radodarne, čeprav nekoliko preveč ukazovalne.

Tigra denar sicer ne zanima, saj sledi drugačnim vzgibom, pogosto pa si s svojo podjetnostjo prisluži velik ugled in denar.

Je človek akcije, ki se zlepa ne ustraši se nepredvidljive prihodnosti, prav zato pa je lahko njegova usoda izjemna, polna nenavadnih dogodkov in nepričakovanih dogodivščin.

Ljubezen potrebuje kot roža vodo!

Pod svojim bleščečim kožuhom je Tiger občutljiva osebnost, ki rada razmišlja o življenju in svojih nenavadnih izkušnjah, o transcendentnih principih, ki vodijo ta svet. Ljubezen potrebuje na vsakem koraku, vendar svoja čustva izraža tako silovito in strastno, da to le malodko zdrži, zato je v ljubezni pogosto razočaran. Njegovo ljubezensko življenje je burno in polno dražljivih avantur.

Mladi Tiger, pa naj bo ženskega ali moškega spola, običajno že zgodaj okusi slastí telesností, saj tako preverja moč svoje zapeljivosti, o tem, zakaj je seks tako pomemben v svetu odraslih ljudi pa se tako in tako hoče prepričati kar sam, saj verjame le sam sebi in svojim izkušnjam.

Za Tigra je dobro, če si poišče partnerja med pošteními Konji, pa med Zmaji, ki mu bodo pomagali do preudarnosti, ter Psi, ki mu bodo stali ob strani v boju za visoke ideale. Izogiba naj se Kači, saj je preveč modra, in je Tiger enostavno ne bo razumel, pa tudi Zajcu, ki bi se mu zgolj na videz dobrikal, in Opici, ker je veliko preveč pretkana in norčava.

Najbolj neprimeren poslovni partner ali sodelavec za Tigra je po kitajski tradiciji Bivol, saj ga bo vedno napadal, dokler ga ne bo uničil. Ta dva enostavno ne moreta živeti in delati pod isto streho.

P.S. Po tradiciji naj bi imel Tigrček, ki se rodi ponoči, še posebno, če je to okoli polnoči, veliko manj razgibano življenje kot tisti, ki se rodi podnevi. Noč namreč Tigra varuje, takrat je kot kralj, ki se ga vsi bojijo, če pa nastopi nevarnost, se zna spojiti s sencami. Po drugi strani pa velja, da so dnevni Tigri še posebej strastni, a tudi nasilni, njihovo življenje pa je polno nevarnih dogodkov. Dnevni Tiger namreč ne more ravnati tako previdno kot njegov nočni brat, saj se mora s težavami spoprijeti odkrito, se izpostaviti nevarnosti. A naj se rodi podnevi ali ponoči, Tigrovo življenje ni nikoli dolgočasno, saj Tiger sam po sebi ne prenese dolgočasja in rutine. Vedno znova išče nove izzive, sledi novim vzvišenim idealom in zasleduje nove smisle.

Kitajski astrologi še menijo, da so Tigri rojeni pod srečno zvezdo, ki jim daje več moči, kot jo imajo ostali znaki, in jih varuje pred nesrečami. V hišo, kjer živi Tiger, si tatovi, ogenj in zli duhovi ne upajo, saj se ga preveč bojijo. Res pa je tudi, da pod isto streho ne moreta živeti dva Tigra. Šibkejši se bo moral umakniti.

Najprimernejši poklici

Zna biti odličen vojak, če si že zgodaj pridobi čine in vodilno mesto. Je tudi izjemen podjetnik, ki lahko vodi svoje podjetje v velik uspeh. Prav tako pa je lahko celo nevaren ropar ali gangster.

Zanima ga vsako delo, kjer mora tvegati, npr. padalec, pilot, profesionalni dirkač z avtomobili, toreador, akrobat, vodja raziskovalcev, vodja najemniške vojske in vodja države. Lahko je tudi maneken, krojač, modni frizer, arhitekt za notranjo opremo, antikvarist, trgovec, farmacevt, publicist, igralec, državni uradnik, advokat, sodnik, pravnik, špekulant, diplomat ali celo ambasador. Najbolje se počuti v taki službi, ki mu nudi dober zaslužek in ugled, za katerega se zdi, da ga zasluži..

Slavne osebnosti rojene v tem znamenju

Med temi pogumnimi ženskami, ki so se rodile v letu Tigra, najdemo Lolo Montez, Isadoro Duncan, Emily Bronte in Marylin Monroe. Vse so umrle mlade, vendar v svojem kratkem, dinamičnem življenju premagale dramatične situacije. Med moškimi, ki so v sebi nosili to znamenje, pa lahko omenimo Rimbauda, Bayarda, Robespierra, Schumanna. Borbeni Tigri so bili še Mohamed, Molotov, Ho Chi Minh, Luis XIV., Karl Marx, Eisenhower, Charles de Gaulle. Med Tigri, ki so živeli predvsem za svojo veliko strast, pa najdemo ime: Ludwig van Beethoven. Še nekaj znamenitih imen za to znamenje: Marco Polo, Tristran Bernard, Tiberij, Mallarmé, Lindberg.

Med zvezdniki so Tigri tudi Tom Cruise, Rosie O'Donnell; Demi Moore, Leonardo DiCaprio, Jodie Foster, Mel Brooks, Paula Abdul, Stevie Wonder, Phil Collins, Hugh Hefner, Natalie Wood, Isadora Duncan, Jean Kirkpatrick, Peter Gabriel ...

Nekaj vidnejših Slovencev: dr. Janez Drnovšek, dr. Dušan Plut, Violeta Tomič, Urška Hrovat, Stanko Bloudek.

Ker pa vsi pripadniki tega znamenja niso povsem isti, tako kot vse ribe niso le zlate ribice, ampak so med njimi lahko tudi barakude, prav vse mačke pa tudi niso udomačene ljubljenke, ampak so med njimi tudi prave divje zverce, še opozarjamo, da ...

Ne spreglejte!

Vsa zanima morda tudi, kaj o vas pove kombinacija kitajskega znamenja, v katerega ste rojeni, in siceršnjega znaka horoskopa, ki ga najverjetneje veliko bolje poznate?

Kliknite na spodnjo povezavo:

POVEZAVA MED TIGROM IN ZNAKI IZ ZODIAKA

Novo na Metroplay: V uniformi chefinje se najprej nisem počutila dobro | Meta Repovž