Značilnosti rojenih v znamenju Zajca

7. 12. 2014
Deli
Značilnosti rojenih v znamenju Zajca (foto: shutterstock)
shutterstock

V znamenju Zajca (ali po vietnamski variaciji tudi Mačke) ste rojeni, če ste se rodili leta: 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, še preverite, kdaj natančno se je danega leta pričelo novo kitajsko leto.

In kakšni so ljudje - Zajci?

Kitajci Zajcu pripisujejo Yin lastnosti, saj je ta žival znana po svoji prilagodljivosti in nežnosti. Med vsemi znaki kitajskega zodiaka naj bi bil prav Zajec najbolj srečen, srečni pa naj bi bili kar vsi Zajci.

Je zelo nadarjen, a ne pretirano ambiciozen. V družbi je prijeten, nevsiljiv, nekoliko zadržan, a vendarle vljuden, pa tudi spreten govornik in sogovornik, s katerim je mogoče kramljati o zares vsem mogočem. Vse to so lastnosti, zaradi katerih je priljubljen v vsaki družbi.

Žal pa ima, tako kot vsako izmed znamenj, tudi napake. Ena izmed bolj zoprnih je ta, da je strašno površen (morda celo plitek), zato so takšna tudi njegova prijateljstva in znanstva. Njegov čustven svet je hitro spremenljiv in muhast. Kot pri kakšni holivudski divi. Svojega mnenja običajno ne pove naravnost, temveč ga (kot mačka okoli vrele kaše) zavije v nekakšne namige. Venomer se boji, da bi koga prizadel. A slednjega ne gre pripisati zgolj njegovi rahločutnosti, temveč dejstvu, da sodi pravzaprav po samem sebi. Zajca namreč ni težko prizadeti ali užaliti. Solze mu hitro uidejo na oči, vendar ga je lahko potolažiti. Na videz deluje nekoliko melanholično, kar ženskam tega znaka daje poseben čar. Zdijo se kot krhke princeske, ki potrebujejo močnega princa.

Še dobro, da je Zajec tako zelo družaben, saj sam nikoli ne bi mogel preživeti. In Zajec je zares neverjetno družaben. Rad se udeležuje zabav, srečanj in shodov, pri čemer hitro postane znan kot duša vsake dobre fešte. Še tako zdolgočaseno družbo požene v vesel vrvež in zmešnjavo. Pri tem pa ni nikoli nasilen, temveč ravna preudarno in z veliko občutka za druge. Njegovo stanovanje je vedno zelo okusno opremljeno in všeč mu je, če ga ljudje obiskujejo. Posebno ga zanimajo tujci in osebe, ki prihajajo iz drugačnega, višjega okolja, kot je tisto, v katerem živi.

Se posebno ženska Zajec rada razkazuje svoje znanje, pokaže, kako sledi vsem dogajanjem. Vse svoje vedenje pa rada prenaša tudi na druge. Pogosto se v kakšno tematiko poglobi le zato, da lahko potem v družbi blesti, se pokaže in dokaže.

Zajec le redko izgubi oblast nad samim seboj. Običajno je miren, umirjen in mil. Je pa tudi nadvse občutljiv, pri čemer ga krivice, ki se zgodijo njemu, pretresejo veliko bolj, kot tiste, zaradi katerih (običajno veliko bolj) trpi ves svet. Vojne in naravne nesreče ga ne prizadenejo kaj dosti, če sam ni neposredno udeležen. In kot pravi Zajec, od njega pač ne gre pričakovati kakšnih večjih naporov ali junaštev, saj teh pač ni sposoben.

Kot tradicionalist rad hranja stare navade in sovraži vse spremembe, še posebno take, ki bi motile njegov mir in mu nalagale težave. Zajec čez vse čisla varnost in udobje. Je tudi previden, nekoliko bojazljiv, predvsem pa temeljito premisli in pretehta vse mogoče vidike problema, preden se končno odloči ukrepati. Zanimivo je, da mu prav ta njegova preudarnost med ljudmi dviga ugled, zato mu ljudje radi zaupajo.

Pri denarju načeloma nima večjih težav, saj zna bleščeče izpeljati poslovne zadeve v svoj prid. Odlično zna tudi oceniti razmere in vedno znova mu uspe izvohati kakšen res dober posel. S svojimi uglajenimi manirami zmede marsikaterega nasprotnika in tako doseže veliko več kot drugi z nasiljem in odločnostjo.

Zaljubljeni Zajec je zvest!

Zajec je prisrčen in uslužen. Ko se zaljubi, je neoporečno zvest, čeprav svojo družino pogosto zapušča, da bi bil več s prijatelji, ki jih prav tako potrebuje obilo. Prijatelji mu včasih pomenijo celo več kot družina. Veliko ljubezni potrebuje, pravzaprav brez nje ne zna živeti. Ker je pameten, ve, da bo največ ljubezni dobil, če jo bo znal dajati vnaprej. Zato je zapeljivo ljubezniv do vseh, ki jih spoštuje in tistih, pri katerih želi zbuditi globlja čustva. Poln je drobnih pozornosti, nikoli ne pozabi na vaš rojstni dan ali na druge obletnice.

Zajec se dobro počuti ob Kozi, saj sta oba velika ljubitelja lepote in skladnosti. Kozo razvaja, saj tudi sam potrebuje veliko ugodja, njene muhe pa raje spregleda in presliši. Varen je ob strogem Psu in tankovestnem Prašiču, ne more pa prenašati postavljaštva Petelina. S Podgano sta si morda celo preveč podobna, kar bi ju znalo zapeljati v tekmovanje. Tigra se Zajec boji tako pri delu kot v ljubezni, zato je vsakršen odnos med njima precej napet in zadržan. Vendar pa, če se že Zajec že mora spopasti s Tigrom, bo nazadnje tudi zmagal, saj je veliko bolj zvit in preudaren od njega.

P.S. V Aziji se Zajcev bojijo, saj menijo, da so preveč zviti in premalo iskreni, saj da vedno povedo le polovico resnice. Po drugi strani pa velja, da Zajec lahko v življenju doseže veliko, če ga obkrožata ljubezen in naklonjenost. Le takrat se počuti dovolj varnega, da svojo srečo prenaša tudi na druge in tako širi okoli sebe sonce in toplino.

Najprimernejši poklici

Zajec je velik estet, zato se lahko ukvarja s posredništvom umetnosti, starin. Svojo besedno spretnost lahko izkoristi, da postane odličen pravnik ali sodnik, lahko pa se uveljavi tudi v politiki in diplomaciji, čeprav le v mirnejših obdobjih. Potrebuje namreč veliko miru in počitka. Odlična modna šivilja je, manekenka ali frizerka. Ugledni politiki in diplomati so lahko zadovoljni, če si za sopotnico izberejo Zajkljo, saj jim bo dvigala ugled s svojo lepoto in umirjeno skladnostjo. pa tudi s prijetnim, nevsiljivim obnašanjem.

Slavne osebnosti rojene v tem znamenju

Zajci bojda veljajo za najuspešnejše politike. Med njimi najdemo Fidel Castra in Stalina. Pripadniki tega znaka so lahko tudi veliki filozofi in teologi, kot nakazujejo slavna Zajca Konfucij in Luther.

Slavni Zajci so še: Kate Winslet, Brad Pitt, Nicolas Cage, Drew Barrymore, John Cleese, Quentin Tarantino, Johnny Depp, Bob Hope, Michael Keaton, Brigitte Nielsen, Tatum O'Neal, Jane Seymour, Frank Sinatra, Albert Einstein, Orson Wells, Arthur Miller, Andy Warhol, Francis Ford Coppola, Anjelica Huston, Sting ...

Pa še nekaj Slovencev: Anže Kopitar, Rok Lunaček, Vanja Alič,Tomaž Pandur. Rajmond Debevec, dr. Rajko Pirnat, Miroslav Cerar, Walter Wolf.

Ker pa vsi pripadniki tega znamenja niso povsem isti, tako kot vse ribe niso le zlate ribice, ampak so med njimi lahko tudi barakude, prav vse mačke pa tudi niso udomačene ljubljenke, ampak so med njimi tudi prave divje zverce, še opozarjamo, da ...

Ne spreglejte!

Vsa zanima morda tudi, kaj o vas pove kombinacija kitajskega znamenja, v katerega ste rojeni, in siceršnjega znaka horoskopa, ki ga najverjetneje veliko bolje poznate?

Kliknite na spodnjo povezavo:

POVEZAVA MED ZAJCEM IN ZNAKI IZ ZODIAKA

Novo na Metroplay: V uniformi chefinje se najprej nisem počutila dobro | Meta Repovž