1. filmski festival Kranjska Gora - 10 dni, 46 filmov in 7 lokacij!

29. 7. 2016

Priznani slovenski igralec in komedijant Matjaž Javšnik v Kranjski Gori v sodelovanju z domačinom Miho Mohoričem, organizira 1. mednarodni filmski festival. Pravi, da se mu je ta del Gorenjske zdel kot odprt filmski studio, ki kar kliče po realizaciji filmskih del in obujanju prastarih zgodb.

"Mistika, ki veje čez krajino te navdaja s strahospoštovanjem in globoko naklonjenostjo kraju in ljudem, ki v njem živijo. Že desetletja tu iščejo navdih različni ustvarjalci, mojstri filmske umetnosti, pa tudi ljubiteljski snemalci ter fotografi, katerih srca hrepenijo po katarzični izkušnji lepega in prvinskega. Ker je naš moto "Back to authentic experience", želimo združiti vse ljubitelje gibljivih slik, da se nam pridružijo v iskanju resnic in odkrivanju lepot v zatemnjenih dvoranah ob brnenju projektorja," sta povedala Matjaž in Miha. Slednji bo na festivalu tudi predstavil svoj dokumentarni film Khatte - Izbira svobode.

Sicer pa si bodo gledalci lahko v 10 dneh brezplačno ogledali skoraj 50 filmov, na 7 različnih lokacijah, se zabavali na večernih dogodkih in družili ter učili na dnevnih delavnicah. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, za katere so pripravljene otroške predstave in delavnice. Matjaž pravi, da je izbor filmov res kakovosten, saj so mnogi izmed njih bili nagrajeni na priznanih mednarodnih filmskih festivalih.

"Otroški, študentski in tekmovalni program smo obogatili še z dnevom namenjenim izključno domačim - lokalnim ustvarjalcem ter dnevu aktivističnega filma katerega namen je, da vam skupaj s skrbno izbranimi dokumentarci žanra preiskovalni dokumentarni film, odprejo oči ter vas popeljejo na pot, kjer je dovoljeno slediti svojemu srcu in lastnemu razumu," še doda Javšnik.

1. FILMSKI FESTIVAL KRANJSKA GORA

28. julij - 06. avgust

Priporočamo