10. Festival Godibodi v Ljubljani med 8. in 10. junijem, po Sloveniji pa do konca junija!

10. Festival Godibodi v Ljubljani med 8. in 10. junijem, po Sloveniji pa do konca junija! (foto: Godibodi Facebook) Godibodi Facebook
5. 5. 2017

Pomladno koncertno dogajanje v Sloveniji bo letos že 10. obogatil festival Godibodi.

Gre za vodilni festival slovenske avtorske in etno glasbe, ki ga že od leta 2008 pod umetniškim vodstvom Janeza Dovča organizirata zavod Godibodi in založba Celinka.

Letošnji festival se bo na osrednjem festivalske prizorišču, letnem vrtu Hostla Celica v Ljubljani, odvil med 8. in 10. junijem. Program pa bo, jubileju primerno, še bogatejši kot doslej.

Na vsakem od festivalskih večerov se bo na odru predstavilo troje izvajalcev, vsak s povsem novim albumom. Oder si bodo prvi večer delili Taša, Brest z Vesno Zornik in Mistermarsh, drugi večer bodo zasedli dolenjski izvajalci Bort Ross, Tretji kanu in Lamai, tretji večer pa si se bodo na odru družili Klemen Kotar, Sara in Smaal Tokk. V okviru spremljevalnega programa, znotraj katerega se bodo odvile razstave, delavnice in slikarski ex-tempore, pa bosta nova albuma predstavili tudi zasedbi Dvojina in Divje jezero. Festival se bo do konca junija selil po odrih različnih slovenskih krajev, sklenil pa ga bo poseben koncert, s katerim se bo 21. junija, na dvorišču Ljubljanskega gradu predstavil prejemnik letošnje nagrade Prešernovega sklada, Boštjan Gombač, s čimer Festival Godibodi tudi napoveduje dolgoročnejše sodelovanje z Zavodom Ljubljanski grad.

Na festivalu Godibodi, ki je prvič potekal spomladi 2008, je bilo doslej predstavljenih prek 100 albumov nove slovenske glasbe, kar ga uvršča v vrh tovrstnih glasbenih projektov pri nas. Poleg koncertov se na festivalu vsako leto predstavijo tudi likovni ustvarjalci, ki koncertno dogajanje obogatijo z novimi likovnimi deli, skozi spremljevalni program (razstave, delavnice, predavanja) pa odpira festival tudi prepotrebno javno razpravo o vlogi in vrednotenju sodobne slovenske glasbe znotraj kulturne politike.

Celoten program 10. festivala Godibodi!