100 supov na Ljubljanici za čisto reko #SUPportCleanWaters

100 supov na Ljubljanici za čisto reko #SUPportCleanWaters (foto: Bananaway Press) Bananaway Press
15. 5. 2019

100 supov na Ljubljanici je množično okoljevarstveno druženje suparjev iz cele Slovenije, ki jim ni vseeno za onesnažene vode.

Namen že 3. tradicionalnega rekreativno-okoljevarstvenega projekta ekipe Bananaway, je promocija rekreacije, zdravega načina življenja in skrbi za okolje. Cilj akcije je ljudi spodbuditi k razmisleku o prekomerni proizvodnji smeti in aktiviracija suparjev, da med rekreacijo poberejo opažene smeti iz vode in tako spotoma naredijo še kaj dobrega za naravo! Simbolično čiščenje nabrežja Ljubljanice je tudi povabilo suparjem, da se pridružijo podobnim akcijam na drugih lokacijah po Sloveniji.

Pobudnica akcije, Špela Zupanc: »Projekt #SUPportCleanWaters je nastal na SUP izletih Bananaway, saj z vode vedno pobiramo plavajočo plastiko. Zanimivo se nam je zdelo, da so se nam vedno pridružili tako lokalni prebivalci, kot turisti, zato smo se odločili to dobro prakso prenesti na vse ljubitelje supanja. Čeprav spada Slovenija med čistejše države, se vseeno zgodi, da kakšna plastenka pristane tudi v vodi. In ker smo na vodi radi v družbi rib ne pa plastike, jih poberemo in odnesemo v koš.«

Po supanju z namenom bo Špica udeležence akcije pričakala z brezplačno osvežilno pijačo, ob kateri se bo druženje nadaljevalo ob glasbenem izboru ekipe Radia Antena, ki bo akcijo v programu spremljal tudi z živimi javljanji iz mobilnega studia.

100 SUPOV NA LJUBLJANICI

  • NOV TERMIN - 26. 5. 2019 * 8.30 @ Park Špica, Ljubljana

Partnerji projekta so MO Ljubljana, Radio Antena, Ekologi brez meja, Razgibajmo Ljubljano in Špica.