1000 otrok in staršev iz socialno šibkih družin na ogled komedije Košarkar naj bo 2

27. 12. 2019
Deli

V Sloveniji živijo tudi otroci, ki so zaradi materialne stiske prikrajšani za trenutke, ki se marsikateri družini zdijo samoumevni. Med njimi je zagotovo tudi obisk kina in ogled komedije, v kateri lahko sproščeno uživa vsa družina.

V organizaciji Zveze prijateljev mladine Moste - Polje in v okviru programa Botrstvo in akcije Čarobna zima, bo v prazničnih dneh 1000 otrok in njihovih staršev v dar dobilo kino vstopnice za vso družino.

V različnih krajih po Sloveniji si bodo ogledali komedijo KOŠARKAR NAJ BO 2 in tako v krogu svojih najdražjih preživeli družinsko popoldne.

Hura, gremo v kino!

»Zelo pomembno je, da socialno ogroženim družinam omogočimo, da lahko preživijo skupen čas tudi zunaj svojih domov, pozabijo na stiske vsakdana, si vzamejo čas za skupna doživetja, ki jim hkrati dajejo tudi nova znanja in izkušnje, povezujejo pa se lahko tudi z drugimi ljudmi,« je povedala Neža Haler, ki projekt Čarobna zima tudi vodi.

Praznično doživetje obiska kina v krogu družine Hura, gremo v kino! otrokom z manj priložnostmi omogočajo podjetje Robert Bosch d.o.o., spletna trgovina mimovrste=) in ljubljanski Kolosej.

»Dobrodelna akcija brezplačnega obiska kina za socialno šibke družine je zasnovana v duhu ustanovitelja podjetja Bosch, Roberta Boscha, ki ni bil le vplivni inovator, ampak tudi velik človekoljub, ljubitelj narave in zagovornik dostopa do izobrazbe za vsakogar. Že od začetka 20. stoletja se je boril za neomejen dostop vseh ljudi do izobrazbe, ustanovil je društvo za spodbujanje nadarjenih otrok iz socialno šibkejših okolij, finančno podpiral nadarjene mlade s posebnimi potrebami in tudi številne tehnološke univerze. Skoraj 70 let po njegovi smrti se podjetje Bosch še vedno ravna po načelu družbene odgovornosti. Veseli nas, da bomo skupaj s spletno trgovino mimovrste=) in Kolosejem polepšali praznični čas družinam po vsej Sloveniji,« so povedali v podjetju Robert Bosch.

V Koloseju z igralsko ekipo

Pretekli petek je Kolosej pod svojo streho že gostil prve otroke iz socialno šibkejših družin, ki so si na posebni božični projekciji skupaj s starši ogledali film in obiskali Filmsko mesto, v okviru katerega je filmska ekipa komedije KOŠARKAR NAJ BO 2 obiskovalcem predstavila, kako nastane film. Otroke je pred filmsko projekcijo obiskal in obdaril tudi Božiček.

»Z veseljem smo se odzvali pobudi podjetja Robert Bosch d.o.o. in spletne trgovine mimovrste=), ki družinam omogočata ogled filma Košarkar naj bo 2. Prepričani smo, da je doživetje kino predstave dogodek, ki bo tako otrokom kot njihovim staršem ostal v prijetnem spominu, še posebej pa nas veseli, da smo družinam, ki si obiska kina ne morejo vedno privoščiti, polepšali praznične dni,« je poudarila direktorica marketinga in programa v Koloseju Ursula Spruk.

Serija dobrodelnih kino predstav

V petek, 20. decembra je Kolosej obiskalo 400 otrok in njihovih staršev, ki so si ogledali družinsko komedijo Košarkar naj bo 2 in obiskali Filmsko mesto. Otroke je pozdravil in obdaril tudi Božiček.

  • Dobrodelna akcija obiska kina za socialno šibke družine Hura, gremo v kino! bo v naslednjih tednih v sodelovanju s kini Kolosej, Cineplexx in Maribox potekala v različnih krajih po Sloveniji.

Do konca božično novoletnih počitnic si bo družinsko komedijo KOŠARKAR NAJ BO 2 ogledalo 1000 otrok in njihovih staršev.