2. Grubin memorial je dosegel svoj namen!

2. Grubin memorial je dosegel svoj namen! (foto: Marko Vavpotič in Maša Kores) Marko Vavpotič in Maša Kores
13. 2. 2017

V zasneženi Kranjski Gori se je uspešno odvil drugi Grubin memorial, ki so ga v čast nekdanjega slovenskega smučarja Draga Grubelnika, organizirali njegovi smučarski prijatelji in tako poskrbeli za odličen dobrodelni dogodek.

Prvi dobrodelni snežni spektakel je potekal na pobudo Dragovega najboljšega prijatelja in dolgoletnega ˝cimra˝ Reneja Mlekuža, ki je na prvem dogodku poskrbel za zbiranje sredstev za Dragovega sina Maksa. Na drugem Grubinem memorialu, nočni veleslalomski tekmi pod reflektorji, pa smo pomagali sedemnajstletnemu Timu. Odličnega osnovnošolca in talentiranega športnika je v začetku srednješolskega izobraževanja zaznamovala najtežja bolezen - rak. Po več operacijah možganov, kemoterapijah, obsevanjih - njegovo zdravstveno stanje ni zadovoljivo. Njegovi mamici so svetovali - da poskuša za Tima najti rešitve tudi v tujini. Ker je mama samohranilka in ima Tim še tri sorojence - ne zmorejo stroška niti potovanja, kaj šele medicinskega posega in terapije. Tako so organizatorji z drugim Grubinim memorialom poskusili kar se da najbolje pomagati.

Udeležba na veleslalomu je bila navdušujoča. Več kot 150 smučarjev in smučark se je preizkusilo na snežni strmini in s plačilom štartnine so mnogi pripomogli k lepemu deležu pri zbiranju sredstev za Tima. Po smučarskem tekmovanju se je dogodek preselil v središče Kranjske Gore, kjer so obiskovalce zabavali Matjaž Jelen (Šank rock), Trkaj, Omar Naber, Grega Skočir (Big Foot Mama) ter Miha Guštin Gušti, Rok'n'band, DJ Baza in Chorchyp. Obiskovalci so tako v središču Kranjske Gore uživali v novi glasbeni poslastici. "Veliko mi pomeni, ko vidim koliko ljudi se zbere, ki je imelo rado Draga in še bolj, da lahko na koncu z druženjem in zabavo pomagamo nekomu, ki je pomoči res potreben," je dejal Rene Mlekuž.

Na pomoč Timu in v spomin na Grubo se je v Kranjski Gori znašlo tudi veliko število znanih Slovencev. Na belih strminah so med vratci vijugali Alenka Dovžan, Marko Potrč, Roman Jakič, Bor Zuljan, Urška Hrovat, Luka Žagar, Marko Vozelj, Mitja Dragšič, Mitja Valenčič, ... Naziv Kralj veleslaloma je na koncu v fantastičnem ambientu pod reflektorji šel v roke Tomažu Hrenu, drugo mesto je zasedel Matej Pogačnik, tretje pa Tadej Prebil.

Organizatorji so ob koncu dogodka, ki je na zabavi v lokalu Pub legende trajal še pozno v noč dejali:

  • "Prihodnje leto obljubljamo posebna presenečenja. Se vidimo na 3. Grubinem memorialu!"

ŠE VEDNO LAHKO DONIRATE!

Licitacija dresa, hlač in majice Tima Gajserja poteka vse do konca tega meseca. Na licitacijo se lahko prijavite prek elektronskega naslova: grubinmemorial@renospot.eu.

Obenem lahko Timu za ˝lažji jutri˝ do konca februarja pomagate z nakazilom na:

  • Zveza prijateljev mladine Ljubljena Moste Polje,
  • Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana,
  • TRR: SI56 3300 0000 1303 865
  • KODA: CHAR
  • NAMEN: HUMANITARNA POMOČ DRUŽINI
  • SKLIC: SI00 541 (sklic je NUJEN)