24. filmska pustolovščina Jamesa Bonda prihaja v domače kinematografe

6. 10. 2015

Čez natanko mesec dni prihaja v slovenske kinematografe prava filmska poslastica: akcijski spektakel SPECTRE! To je že 24. filmska pustolovščina o najslavnejšem tajnem agentu na svetu, Jamesu Bondu.

Bondovi oboževalci in vsi, ki so uživali v predhodnem filmu Skyfall (ki je z več kot milijardo dolarjev zaslužka po vsem svetu postal komercialno najuspešnejši Bondov film vseh časov), bodo po treh letih končno dočakali nov del Bondove odisejade. Pot ga bo tokrat privedla do njegovega najzloglasnejšega sovražnika in tajne organizacije SPECTRE. Film bo izšel v slovenskih kinematografih 5. novembra, vstopnice za akcijski spektakel leta pa so že na voljo v predprodaji!

Spectre

Zaradi skrivnostnega sporočila iz preteklosti se tajni agent James Bond (Daniel Craig) poda na skrivno misijo v Mehiko, pot pa ga nazadnje pripelje v Rim, kjer spozna Lucio Sciarro (Monica Bellucci), lepo in nedotakljivo vdovo razvpitega zločinca. Bond se vtihotapi na skrivno srečanje, kjer odkrije nevarno organizacijo SPECTRE. Max Denbigh (Andrew Scott), novi vodja oddelka za državno varnost v Londonu, se medtem sprašuje o upravičenosti Bondovih dejanj in o tem, ali je MI6, ki ga vodi M (Ralph Fiennes), sploh še potreben. Bond se na skrivaj obrne na Moneypenny (Naomie Harris) in Q-ja (Ben Whishaw), da bi mu pomagala najti Madeleine Swann (Léa Seydoux), hčer Bondovega dolgoletnega sovražnika G. Whita (Jesper Christensen), ki utegne imeti ključ do razkritja organizacije SPECTRE. Kot hči morilca Madeleine razume Bonda bolje kot kdorkoli drug. Bond se začne približevati jedru organizacije SPECTRE in ob tem odkrije srhljivo vez med sabo in sovražnikom, ki ga išče (dobitnik dveh oskarjev Christoph Waltz).

Filmov o Jamesu Bondu ni treba posebej predstavljati. Gre namreč za eno najdolgotrajnejših filmskih franšiz v zgodovini filma, saj šteje že več kot 50 let. Poleg tega, da so se v filmih iz serije skozi leta pojavila nekatera izmed največjih igralskih imen vseh časov, je postala franšiza Jamesa Bonda prepoznavna tudi po pesmih, ki spremljajo vsak film. Novo glavno pesem filma Spectre, "Writing's on the Wall", ki je bila objavljena pred desetimi dnevi, je posnel britanski zvezdnik in dobitnik štirih grammyjev Sam Smith.

Akcijski spektakel SPECTRE izide v domačih kinematografih čez natanko mesec dni, tj. 5. 11., do takrat pa lahko uživate v najnovejšem napovedniku, ki vam ga predstavljamo ob tej priložnosti.