2Cellos bo nastopil s himno UEFA v Kijevu pred finalno tekmo Real Madrida in Liverpool!

2Cellos bo nastopil s himno UEFA v Kijevu pred finalno tekmo Real Madrida in Liverpool! (foto:  Simone di Luca) Simone di Luca
18. 5. 2018

Iz UEFA so sporočili, pa tudi Luka in Stjepan sta objavila novico na svojem Facebook profilu, oblečena v nogometne drese Reala oziroma Liverpoola, da bosta 2CELLOS naslednjo soboto na stadionu v ukrajinski prestolnici Kijev izvedla "instrumentalno skladbo, ki jo ljubijo nogometni navdušenci po vsem svetu". Kot je to v njuni navadi, bosta glasbenika skladbo seveda predstavila v svoji izvedbi.

Pri UEFI so člana dueta tudi natančneje predstavili: oba čelo igrata že od otroštva ter da se lahko Šulić pohvali z diplomo Kraljeve glasbene akademije iz Londona, Hauser pa je diplomiral na Kraljevem severnem glasbenem kolidžu v Manchestru."To je za naju izjemna priložnost, da bova bila lahko del tako neverjetnega dogodka. Tega nastopa se bova spominjala vse življenje, zato si res želiva pripraviti nastop, kot se spodobi," je dejal Hauser.

V Mariboru pa se medtem odvija prava evforija. V dveh urah je bilo namreč prodanih že več kot 2.000 vstopnic za koncert, ki ga pripravljata jeseni. Tako se velika želja Mariborčana Luke Šulića iz dvojca 2CELLOS končno uresničuje, saj bo s Stjepanom Hauserjem svojemu rodnemu mestu priredil pravi koncertni praznik, domače občinstvo pa ga tudi že dolgo pričakuje, saj bo že skoraj 4 leta od zadnjega koncerta v Mariboru! 2CELLOS tako z veseljem napovedujeta veliki koncertni open air spektakel v štajerski prestolnici Mariboru 15. septembra 2018 na posebej pripravljenem prizorišču na Snežnem stadionu pod Pohorjem, kjer bodo samo za ta koncert pripravili veliki parter s sedeži in veličastni oder! Medtem, ko je za koprski koncert prodanih že okoli 11.000 vstopnic, se obeta septembra v Mariboru obisk tako domačih obiskovalcev, kot tudi obiskovalcev iz Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Neverjetni interes za koncert največje slovensko-hrvaške crossover svetovne atrakcije 2CELLOS lahko pripišemo njunemu izjemnemu slovesu, ki ga imata Luka Šulić in Stjepan Hauser med slovenskimi in tujimi oboževalci.

Na tem največjem koncertnem dogodku na Štajerskem bosta klasično izobražena violončelista Luka Šulić in Stjepan Hauser predstavila svoje največje uspešnice, s katerimi sta zaznamovala svojo bogato in uspešno kariero. Tudi po lani kar dveh razprodanih Arenah Stožice v zelo kratkem času vam priporočamo, da si hitro priskrbite vstopnice za ta ekskluzivni koncert izjemno priljubljenega dvojca 2CELLOS!

2CELLOS

  • 15. september 2018 ob 20.00, SNEŽNI STADION, MARIBOR
  • 29. junij 2018 ob 21.00, POLETNA ARENA BONIFIKA, KOPER

Vstopnice za ta dolgo pričakovani ekskluzivni veliki open air koncert so v prodaji od danes, petka 18. maja od 10.00 na vseh Eventimovih prodajnih mestih! Vstopnice so na voljo že od 19,90 EUR.

 2Cellos

Svetovno priznana zvezdnika, čelista 2CELLOS, tako napovedujeta povratek tudi v Maribor po razprodanih koncertih na najprestižnješih svetovnih odrih, kot so Royal Albert Hall, Radio City Music Hall, Red Rocks in številni drugi. Pred nekaj tedni sta izdala singel Perfect, uspešnico Eda Sheerana, marca letos pa bosta pripravila še tri koncerte v regiji, in sicer v Areni Zagreb, Spaladium Areni v Splitu in Zetri v Sarajevu. Sledila je kanadska in evropska turneja, ki jo zaključita z velikim vseslovenskim ekskluzivnim open air koncertom 29. junija v Kopru, nato pa še v Mariboru! Upravičeno se lahko pohvalita s preko 1.200 koncertov po celem svetu, več kot 10 milijonov gledalcev na koncertih, 3 milijoni prevoženih kilometrov, preko milijona všečkov na Facebooku, 650 milijonov ogledov le na YouTubu (od tega 100 milijonov ogledov samo za največjo uspešnico Thunderstruck) in še bi lahko naštevali. Zato lahko za 2CELLOS rečemo, da sta največja glasbena atrakcija iz naše regije vseh časov. Polnita arene po celem svetu in sodelujeta s svetovnimi zvezniki kot so Elton John, Zucchero, Bocelli in drugimi. Luka Šulić in Stjepan Hauser trenutno snemata svoj peti album, ki bo po zadnjem albumu filmske glasbe, ki sta ga posnela z Londonskim simfoničnim orkestrom, spet rokovsko obarvan.

Lansko leto, leto 2017 je zaznamoval izid albuma filmske glasbe SCORE in svetovna turneja, na kateri so bili povsem vsi koncerti razprodani! Njun velik preboj je bila ameriška turneja, kjer sta nastopila na več kot 40 razprodanih koncertih, med njimi v prestižnih koncertnih dvoranah in prizoriščih, kot sta slovita Red Rocks in Radio City Hall. Pred tem sta ima veliko italijansko turnejo, nastop v beograjski Areni, dvakrat sta razprodala Areno Stožice in 2. julija še puljsko Areno. Sledila je razprona evropska turneja, v okviru katere sta obiskala Budimpešto, Bruselj, Barcelono, Dunaj, Pariz, Berlin, nastopila sta tudi v slovitem Royal Albert Hallu v Londonu. Septembra sta sodelovala na dveh prestižnih dogodkih, na 10. obletnici smrti Luciana Pavarottija v veronski Areni in na koncertu, ki ga je v rimskem Koloseju gostil Andrea Bocelli, kjer sta nastopila z Bocellijem in celo pevcem skupine Aerosmith Stevenom Tylerjem. Trenutno sta Luka in Stjepan v studiju, kjer snemata posnetke na nov album, ki bo izšel jeseni in bo spet bolj rokovsko obarvan.

2CELLOS, najbolj dinamičen inštrumentalni duet je pred kratkim objavil povsem novo pesem „Eye of the Tiger", obdelavo kultne teme iz filma „Rocky III". Pesem v originalu izvaja skupina Survivor, Luka Šulić in Stjepan Hauser pa sta poskrbela, da obdelava na violončelih zveni močno, prepričljivo in energično! Dvoboj na violončelih je posnet v eni od puljskih garaž, v krogu prijateljev in rivalov: „Sva najboljša prijatelja, a tudi najboljša tekmeca! Vedno se trudiva premakniti meje v zmogljivosti violončel, tokrat pa je to postalo osebno – violončeli nista preživeli!", sporočata 2CELLOS. Ta odlična izvedba pesmi doslej še ni bila na voljo, objavljena pa bo na novem, prihajajočem albumu 2CELLOS, na katerem Luka in Stjepan marljivo delata. Poleg tega pa sta bila 2CELLOS nominirana tudi za prestižno nagrado Zasedba leta - Classic Brit Awards, za katero se vsako leto potegujejo največji svetovni izvajalci in avtorji klasične in crossover glasbe.

Priporočamo