2CELLOS na polnem Tomislavcu praznoval 5 let!

2CELLOS na polnem Tomislavcu praznoval 5 let! (foto: Simone Di Luca) Simone Di Luca
4. 7. 2016

Dolgo pričakovan koncert 2CELLOS na Trgu kralja Tomislava je izpolnil vsa pričakovanja s strani obiskovalcev kot tudi eminentnih glasbenih gostov!

Odlično vzdušje, energična izvedba uspešnič s katerimi je 2CELLOS osvojil svet, razkošna produkcija in glasbena gosta kot sta Zucchero in Oliver Dragojević, so navdušili več kot 50.000 obiskovalcev,ki so prišli iz različnih koncerv Hrvaške in tujine!

Občinstvo je od 21. ure ogreval italijanski glasbenik The Leading Guy, le nekaj minut po 21.30 uri sta na oder stopila slavljenca Luka Šulić in Stjepan Hauser.

Da se bo večer prelevil v odlično zabavo, z veliko smeha in dobre energije, je dal vedeti že Luka z nagovorom: „Pojte, vriskajte, bodite glasni, ... le bakle ne mečite! Pojte z nama v kolikor poznate besedila, ker midva nimava pojma!"

Koncert sta odprla s skladbo Astora Piazzolle – „Oblivion", po kateri so sledile uspešnice, kot so „Tunderstruck", „Smooth Criminal", „Viva la Vida", „Mombasa" ... Bogat predvajanih skladb, skupaj 29, je zadovoljil številne glasbene okuse!

Na sredini koncerta, se jima je na odru pridružil prvi glasbeni gost, Zucchero, ki je v Zagreb prišel zgolj zaradi Luke in Stjepana. V odlični sinergiji so skupaj odigrali „Cosi Celeste", „Partigiano Reggiano" in svetovno uspešnico „Baila Morena"!

Le nekaj minut kasneje je na oder prišel Oliver Dragojević, ki je s fantoma odigral svoje zimzelene pesmi „Što to bješe ljubav", „Lipa moja" i „Galeb i ja".

Koncert je bil del programa novega open air festivala Zagreb Classic, ki ga je obiskovalcem podaril 2CELLOS, mesto Zagreb in Zagrebška filharmonija!

Po koncertu je zagrebški župan Milan Bandić za Stjepana in Luko pripravil presenečenje – veliko toro, ki so jo razdelili med povabljence v Umjetnikem paviljonu.

V času rezanja torte, se je več tisoč obiskovalev na Tomislavcu zabavil v ritmih znanih zagrebških DJ-jev Phat Phillie in Bizzo Bodega.