2CELLOS predstavlja nov videospot za pesem 'They Don't Care About Us'

2CELLOS predstavlja nov videospot za pesem 'They Don't Care About Us' (foto: 2Cellos) 2Cellos
29. 4. 2015

2CELLOS je objavil nov videospot za pesem 'They Don't Care About Us', ki se nahaja na aktualnem in odlično sprejetem studijskem album »CELLOVERSE«. S ponovno obdelavo kralja pop-a, Michaela Jacksona, sta se poklonila prvemu videospotu »Smooth Criminal«, ki ju je pred štirimi leti je s svetlobno hitrostjo izstrelil med zvezde.

V tokratnem videu, se za razliko od prejšnjih, Luka in Stjepan ne zganjata norčij, temveč sta prikazana v resni luči, saj so se ju dotaknile številne nesmiselne vojne in posameznikova nemoč.

»Zaradi močnega sporočila, ki jo ima ta pesem, smo želeli ustvariti enako močan video. Koncept je ta, da smo mi le figurice na šahovnici s katerimi upravljajo velike korporacije ter posamezniki, ki upravljajo s celim svetom. Oni so tisti, ki nas v medsebojnih internih dogovorih pošiljajo v vojne v kateri se pobijamo za prazen nič. Umiramo zaradi njihovega pohlepa, interesov in večni želji po moči. V videu smo želeli smo prikazati nesmiselnost vojn.« sta o videu, ki ga je režiral Zdenko Bašić, povedala Luka in Stjepan.

2CELLOS bi se moral te dni muditi na razprodani ameriški turneji, vendar je bila prekinjena zaradi Stjepanove poškodbe vratu. Na oder se bosta vrnila takoj po njegovem okrevanju. Poškodovani Stjepan je javnosti sporočil: »Diski v vratu so se premaknili in pritiskajo na živce. Ob tej poškodbi sem se presenečeno čudil, da se že prej ni pojavila v vseh teh letih norega tempa in mojega hudega 'headbanganja'. Vendar se mi je to žal zgodilo v New Yorku, v drugem delu koncerta. Kar naenkrat sem začutil neizdržno bolečino na desni strani vratu in v desnem ramenu. Nadaljeval sem z igranjem v veliki bolečini in komaj sem zdržal do konca koncerta. Zdaj sem na terapiji in vsem oboževalcem obljubljam, da se bom hitro vrnil na oder še močnejši kot kdaj koli prej.«

Po Stjepanovem okrevanju bo 2CELLOS premierno predstavil album »CELLOVERSE« v Rovinju, 24. julija v Stari tvornica duhana. Vstopnice so že v prodaji na eventim.si.

Več o 2CELLOS.

Priporočamo