2CELLOS v Mariboru obljubljata spektakel!

2CELLOS v Mariboru obljubljata spektakel! (foto: Franjo Matković) Franjo Matković
Vir: Lady
24. 6. 2018

Velika želja Mariborčana Luke Šulića iz dvojca 2CELLOS se bo končno uresničila, saj bo s Stjepanom Hauserjem svojemu rodnemu mestu priredil pravi koncertni praznik, domače občinstvo pa ga tudi že dolgo pričakuje, saj bo že skoraj štiri leta od zadnjega koncerta v Mariboru.

2CELLOS z veseljem napovedujeta veliki koncertni open air spektakel v štajerski prestolnici 15. septembra na posebej pripravljenem prizorišču na Snežnem stadionu pod Pohorjem, kjer bodo samo za ta koncert pripravili velik parter s sedeži in veličastni oder.

Medtem ko je za koprski koncert konec meseca prodanih že več kot 10 tisoč vstopnic, se septembra v Mariboru obeta tako obisk domačih gostov kot tudi obiskovalcev iz Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Na največjem koncertnem dogodku na Štajerskem bosta klasično izobražena violončelista Luka Šulić in Stjepan Hauser predstavila svoje največje uspešnice, s katerimi sta zaznamovala svojo bogato in uspešno kariero. Tudi po lani kar dveh razprodanih koncertih v Stožicah obljubljata nepozabno glasbeno doživetje. Nazadnje sta presenetila s predelavo skladbe Eye of the Tiger, obdelavo kultne teme iz filma Rocky III. Pesem v originalu izvaja skupina Survivor, Luka in Stjepan pa sta poskrbela, da obdelava na violončelih zveni močno, prepričljivo in energično.

Dvoboj na violončelih je posnet v eni od puljskih garaž, v krogu prijateljev in rivalov. "Sva najboljša prijatelja, a tudi najboljša tekmeca! Vedno se trudiva premakniti meje v zmogljivosti violončel, tokrat pa je to postalo osebno – violončeli nista preživeli!" sporočata 2CELLOS, ki sta bila maja nominirana za prestižno nagrado zasedba leta - Classic Brit Awards, za katero se vsako leto potegujejo največji svetovni izvajalci in avtorji klasične in crossover glasbe.

Foto: Franjo Matković, Goran Antley, Instagram

Priporočamo