2Cellos z novim videospostom za skladbo iz filma Gladiator!

2Cellos z novim videospostom za skladbo iz filma Gladiator! (foto: 2Cellos Press) 2Cellos Press
21. 3. 2017

2CELLOS predstavljata novi album 'Score', ki sta ga pospremila z novim videospotom za skladbo 'Now We Are Free' iz filma 'Gladiator'.

Na novem albumu se predstavljata z novim slogom med igranjem najbolj znanih skladb, ki so bile kadarkoli spisane za klasične in sodobne, filmske ter televizijske zgodbe in nanj uvrstila 14 priljubljenih filmskih uspešnic. Uresničila pa sta si tudi veliko željo po sodelovanju z londonskim simfoničnim orkestrom.

"Vedno sva si zelo želela igrati filmsko glasbo, a le kdo bi si mislil, da se nama bo želja uresničila. Tako sva posnela cel album, povrhu vsega pa še z najboljšim orkestrom na svetu! Obožujeva filmsko glasbo, na albumu predstavljava nama ljube pesmi in glasbo filmskih skladateljev, ki so nama zelo všeč" sta še povedala Luka in Stjepan. Novi album 'Score' na Japonskem že kraljuje na prvem mestu prodajne lestvice, kjer je prehitel celo album od Adele.

​Videospot je režiral Aleksandar Kerekeš Keky, to pa je prvo sodelovanje med režiserjem in čelistoma. V spot so želeli vnesti filmsko vzdušje, snemali pa so ga tri dni v Nacionalnem parku Durmitor v Črni Gori in spektakularnem pulskem amfiteatru.

"Dva dni smo snemali v Črni gori, v lepi naravi, v Durmitorju in blizu Podgorice. Tretji dan smo snemali v pulski areni in za to priložnost najeli tudi gladiatorje" je še povedal Stjepan Hauser, ki pravi da je to verjetno njegova najljubša pesem z albuma in 'Gladiator' eden izmed njegovih najljubših filmov. Sicer Luka in Stjepan nameravata posneti video za vsako pesem na novem albumu. Predstavila pa sta že videospot na tematiko priljubljene serije 'Igra prestolov' in videospot za čustveno nabito izvedbo znane pesmi 'Moon River' iz filma 'Zajtrk pri Tiffanyju'. Oba videospota sta posnela v slikovitem Dubrovniku.

2CellosNa novem albumu 'Score' sta se Luka in Stjepan podala v raziskovanje v tradicionalni svet zvoka, pri čem se jima je pridružil londonski simfonični orkester (London Symphony Orchestra), ki ga je vodil dirigent in aranžer Robin Smith. Pod produkcijo albuma je poleg Luke in Stjepana podpisan tudi Nick Patrick (Elvis Presley, Royal Philharmonic Orchestra, Russell Watson, Il Divo, Plácido Domingo). Poleg tematike iz 'Igre prestolov' album vključuje tudi skladbe filmskih uspešnic, kot so: My Heart Will Go On iz Titanika, For the Love of a Princess iz filma Hrabro srce, May It Be iz trilogije Gospodar prstanov, Now We Are Free iz uspešnice Gladiator, Moon River iz klasike Zajtrk pri Tiffanyju, ...

Novi album bosta Luka in Stjepan predstavila tudi v ljubljanskih Stožicah 7. in 8. aprila 2017 skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV. Oba koncerta sta že razprodana!

Priporočamo