30-urni bralni maraton Boba Dylana na Dunaju

30-urni bralni maraton Boba Dylana na Dunaju (foto: Profimedia) Profimedia
8. 11. 2016

Na dunajski Ljudski univerzi Hietzing se bo od 11. do 12. novembra 2016 odvijal 30-urni bralni maraton v poklon letošnjemu nobelovemu nagrajencu Bobu Dylanu. Zaradi želje glasbenika, da bi v primeru obiska ostal anonimen, organizatorji udeležence spodbujajo, naj se preoblečejo v svojega idola.

Dunajski knjižni sejem „Buch Wien" je letos za eno izmed svojih tem izbral glasbenika in nobelovega nagrajenca za literaturo Boba Dylana. Kar 30 ur bodo tako na Ljudski univerzi Hietzing prebirali besedila o njem in tista izpod njegovih rok. Ker njegov opus zajema v največji meri besedila pesmi, se bodo najprej posvetili nemški izdaji njegove biografije in tako dobili vpogled v umetnikovo življenje. Nato bodo predstavljena njegova besedila v angleščini in nemščini skupaj z njihovo interpretacijo.

Trenutno je na maraton prijavljenih 58 bralcev, organizatorji pa jih pričakujejo 89. Z branjem v sklopih po 20 minut bodo pričeli v petek ob 9. uri in zaključili v soboto ob 15. uri.

Po besedah direktorja univerze Roberta Streibla je Bob Dylan izrazil željo, da se dogodka anonimno udeleži, in za vsak slučaj so organizatorji pozvali udeležence, naj se preoblečejo v svojega vzornika. Na ta način bi se umetnik lahko skril med vsemi Bobi Dylani. Udeležencem v ustreznih opravah bo ljudska univerza podarila bon za izobraževanja na univerzi v višini 100 evrov. Eden izmed udeležencev bo prejel tudi paket zgoščenk „The 1966 Live Recordings", ki bo izšel 11. novembra 2016.

Prijave sprejemajo na hietzing@vhs.at, medtem ko si prenos v živo lahko ogledate tukaj.