35. Maraton Franja BTC City napoveduje nove rekorde

24. 5. 2016

Kolesarsko društvo Rog in družba BTC napovedujeta letošnji Maraton Franja BTC City, ki ga že 35. leto po vrsti organizira KD Rog ob podpori družbe BTC, Mestne občine Ljubljana in številnih drugih pokroviteljev.

Pet kolesarskih preizkušenj v Ljubljani in okolici se bo zvrstilo v treh dneh od 10. do 12. junija.

Organizatorji pričakujejo, da bo udeležba ob lepem vremenu presegla magičnih 8.000 registriranih tekmovalcev. Novost letošnje Franje je nova trasa družinskega maratona, ki poteka iz BTC Cityja do Domžal in nazaj. Novost je prav tako podelitev Hofer majice na letečem cilju za najhitrejšega kolesarja/kolesarko. Posebno presenečenje pa je napoved ponovne oživitve proizvodnje koles znamke Rog s strani družb Gorenje in BTC ter vključitev Maratona Franja v evropski projekt povezovanja športa in kulturne dediščine - My sport is Franja.

Na največji tradicionalni kolesarski prireditvi v Sloveniji bodo tekmovalci letos izbirali med petimi različnimi zmogljivostnimi preizkušnjami.

  • Prvi dan (10. junija) bo na sporedu Vožnja na čas Ljubljana-Domžale-Ljubljana (22 km/44 km). Drugi dan sledita Hofer družinsko šolski maraton (25 km) in Vzajemna preizkušnja za najmlajše (1,5 km). Tretji dan pa kolesarski praznik doseže vrhunec z Velikim Maratonom Franja BTC City (156 km) in Malim Maratonom Franja BTC City (97 km). Na tej najbolj množični slovenski kolesarski prireditvi bodo organizatorji poleg tekem na glavnem prizorišču dogodka – v BTC City Ljubljana - obiskovalcem ponudili tudi pester spremljevalni zabavni program in ponudbo kolesarske opreme.

Na letošnji prireditvi se bodo v slogu velikih mednarodnih kolesarskih tekmovanj najuspešnejšim kolesarjem podelile majice: rumeno prejmejo absolutni zmagovalci Velike Franje in Male Franje v moški in ženski konkurenci, pikčasto (Proaction) si bosta prikolesarila najhitrejša in najhitrejši na Kladje, majico Hofer pa zmagovalca Letečega cilja pri poslovanici Hofer na Kranjčevi ulici.

Več o tem, kaj so o prireditvi povedali zbrani na novinarski konferenci pred dnevi, si lahko preberete tukaj.

V družbi BTC podpirajo kolesarjenje, saj omogoča uresničevanje njihovih trajnostnih in družbeno odgovornih prizadevanj. Družba BTC je od leta 2003 generalni pokrovitelj maratona. Rezultat uspešnega sodelovanja med Kolesarskim društvom Rog, družbo BTC in Mestno občino Ljubljana je tudi ustanovitev prve profesionalne ženske kolesarske ekipe BTC City Ljubljana v 2014.