4 super vikend izleti – podajte se na lov za srčki

Razvojni center Srca Slovenije podpira lokalne ponudnike (foto: Marko Povše) Marko Povše
26. 8. 2015

Če še vedno iščete ideje za izlete v septembru in oktobru, se le odpravite na potep po Srcu Slovenije in sledite točkam, označenimi s srčki, kjer boste lahko spoznali lokalno območje, domače specialitete in prijazne ponudnike.

Razvojni center Srca Slovenije, ki letos praznuje 15. obletnico, bo namreč bogatil svojo ponudbo za obiskovalce na edinstven način pri turističnih ponudnikih v sklopu Vikendov odprtih vrat v Šmartnem pri Litiji, Lukovici, Kamniku in Litiji. »Ena izmed glavnih dejavnosti Razvojnega centra Srca Slovenije je, da ljudem in ponudnikom v lokalnem okolju dajemo možnost, da razvijajo svoje dejavnosti, jih prodajajo, mi jih promoviramo,« pravi Aleksandra Gradišek, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije, kjer ves čas skrbijo za podpiranje lokalnih turističnih ponudnikov, finančna sredstva na območju Srca Slovenije, iščejo partnerje, pomagajo v podjetništvu, kmetijstvu, organizirajo dogodke in konference, svetujejo pri prijavah na razpise, promovirajo, odpirajo prodajne poti in spodbujajo podjetništvo. Osredotočajo pa se tudi na lokalno samooskrbo s hrano. Pri turističnih ponudnikih na Vikendih odprtih vrat pa boste lahko izpolnili tudi »nagradni srček«, ki vas bo popeljal v boben za žreb oddih v Termah Snovik.

Že ta vikend se lahko podate v Šmartno pri Litiji, kjer si boste lahko ogledali znamenitosti mesta, se udeležili brezplačnih lončarskih delavnic z vretenom pri Barbari Dacar, se podali na doživetje na brezplačnem ogledu stalne zbirke savskih prodnikov, uživali v sprehodu po gozdni čebelarski poti v Dragovškem, raziskovali na brezplačnih vodenjih v Gradišču pri Primskovem, kjer vas pričakuje Etnološko društvo Jurija Humarja, zeliščarji pa vas bodo popeljali na Javorsko energijsko pot na Javorju. Šmartno pri Litiji pa slovi po svojem gradu Bogenšperk, ki bo posebej ta vikend ponujal brezplačne vodene oglede in ustvarjalne delavnice. Če se boste potepali po mestu, boste sigurno našli srčke na vratih lokalnih ponudnikov, kar pomeni, da vam pripravljajo ugodnosti in presenečenja. Domačija Spominov vas bo prijazno sprejela na razstavi starih predmetov in fotografij, eko domačija Vovk vabi na vodene oglede z degustacijo, zeliščarska domačija Pivec vas bo razvajala z degustacijo zeliščnih čajev, gostilna Maček pripravlja posebne jedilnike z domačimi testeninami in istrskimi fuži, gostilna Pustov mlin bo navduševala s postrvmi, domačim kruhom in pecivom, gostilna Janez pa z jedmi naših babic.

Naslednji vikendi odprtih vrat so še: od 4. do 6. septembra, v Lukovici, kjer boste lahko okusili domač kruh in lokalno pivo, spoznali čebelarstvo in stare obrti. Na lov za gozdnimi pustolovščinami in tradicijami oglarjenja ter rokodelstva se lahko podate v vikendu od 25. do 27. septembra, v Litiji. Srce Slovenije bo na stežaj odprlo svoja vrata tudi v Kamniku od 23. do 25. oktobra, ki navdušuje z razgledi po bogati preteklosti in po slikoviti naravi Kamniško-Savinjskih Alp.

Vikende odprtih vrat za nepozabne potepe lahko načrtujete na: www.srce-slovenije.si/turizem

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri