5 minut, da so izginili dioptrija in cilindri, Marjetka pa lahko končno plava tudi pod vodo!

5 minut, da so izginili dioptrija in cilindri, Marjetka pa lahko končno plava tudi pod vodo! (foto: Vidim Press) Vidim Press
28. 6. 2017 | Promocijsko sporočilo

Da mora priljubljena pevka Marjetka Vovk iz dua Maraaya zaradi svoje dioptrije nositi očala že vse od četrtega razreda osnovne šole, do nedavnega nismo vedeli. Morda tudi zato, ker si je dioptrijo, ki je do danes zrasla na kar - 9.0, redno popravljala z očesnimi lečami.

"Jaz sem imela zelo visoko dioptrijo in cilindre, kar je zelo moteče. Brez leč in očal praktično ne moreš nikamor. Na račun tega sem se odpovedala številnim dejavnostim, kot je plavanje pod vodo. Veliko časa smo si z družino že želeli v Aqualand, pa do zdaj nismo mogli. Potem so seveda tu še športi, ki sem se jim raje izognila," nam je med drugim povedala vsestranska glasbenica in estradnica.

Potem pa se je pred dnevi odločila, da temu enkrat za vselej naredi konec.

"Za operacijo sem se začela zanimati že pred leti. Najprej sem želela v Zagreb, potem pa sem od brata izvedela za kliniko v Celju in šla na pregled k dr. Drevu, ki si je zame vzel veliko časa in me prepričal s svojo prijaznostjo," je Marjetka Vovk popisala svoja tehtanja rešitve, ki jo nazadnje našla v centru Vidim v Celju, ki se ponaša z izvajanjem čisto nove, hitre in neinvazivne metode laserske korekcije vida RelaxSmile

"To je čisto nova metoda, popolnoma neinvazivna, hiter postopek, pa tudi hitro okrevanje. Jaz sem že naslednji dan po operaciji stvari počela normalno. Mislim, da je pri drugih metodah čas rehabilitacije precej daljši, da ne govorim o ostalih zapletih, kot je suho oko in podobno. Torej, gre za neinvazivno metodo, ki ne draži oči in zagotavlja hitro okrevanje. Kar je pa tudi zelo pomembno ... kdo pa ima v tem tempu čas za dopust. Jaz, ga nimam."

Čeprav je bilo Marjetko pred posegom strah, da jo bo bolelo, spraševala pa se je tudi, ali bo lahko imela tako dolgo časa odprte oči, je med posegom kmalu ugotovila, da se je bala zaman. Postopek je minil kot bi mignil in je bil povsem neboleč.

Marjetkina operacija na YouTubu!

Operacijo, ki je vsega skupaj trajala le pet minut, medtem ko je ona tam zgolj ležala in z dr. Boštjanom Drevom občasno tudi klepetala, si je že mogoče ogledati tudi na YouTubu.

video

Zato vas potem, ko si je dobrih deset minut dolg posnetek Marjetkine operacije v kliniki Vidim do danes ogledalo že več kot 57.000 gledalcev, na tem mestu vabimo, da si ga ogledate še sami.

Življenje prej in potem!

Marjetka"Prej sem vedno rekla, naj me ne špricajo, da mi ne padejo ven leče. Pogosto sem nosila sončna očala, ker me je motila močna svetloba in povzročila solzenje oči, motil me je prah poleti ... zdaj pa lahko grem kamorkoli in kadarkoli. Včasih, če sem pozabila doma tekočino za leče in leče, sem se morala vrniti domov. O tem sem neprestano razmišljala. Zdaj pa nič več," je nad spremembo v svojem življenju naravnost navdušena Marjetka Vovk.

Podarja operacijo!

Je oster vid brez očal in leč zamikal tudi vas?

  • Imate srečo. Marjetka Vovk se je namreč odločila, da po svoji odlični izkušnji v očesnem centru Vidim iz Celja podari operacijo oči enemu srečnežu ali srečnici. Več o tem pa na njenem Facebook profilu.