6. Drama Festival v Ljubljani

6. Drama Festival v Ljubljani (foto: Mara Bratoš) Mara Bratoš
14. 5. 2019

Šesti mednarodni gledališki festival Drama Festival, ki bo potekal v SNG Drama Ljubljana od 25. do 31. maja, bodo zaznamovale vrhunske poetike nekaterih najboljših slovenskih in tujih režiserjev, ki delujejo v širšem evropskem prostoru.

Sedem izbranih predstav iz Hrvaške, Srbije, Črne gore in Češke, uprizorjene na velikem odru Drame, se bo potegovalo za nagrado občinstva za najboljšo uprizoritev festivala. Nagrada bo poimenovana po vrhunskem igralcu Drame Jerneju Šugmanu. Ena od posebnosti letošnjega festivala bo tudi programski poudarek na hrvaški gledališki ustvarjalnosti. Na odru Male drame pa bo na zaključni večer Drama Festivala predpremierno predstavljena še uprizoritev prihajajoče sezone 2019/20, avtorski projekt po izbranih delih Rudija Šeliga, Izobčenke v režiji Mirjane Medojević. Osrednji festivalski program na ploščadi pred Dramo bodo dopolnjevali pogovori z gostujočimi ustvarjalci po odigranih predstavah, poljudnostrokovni gledališki dialogi in pogovori na festivalskem vrtu Drama Kavarne ter že tradicionalna uvodni in sklepni koncert.

Festival se bo zaključil z avtorskim projektom Nika Škrleca, Študije bananinega olupka, ki je v okviru Drama Laboratorija v realnem in digitalnem prostoru potekal celotno sezono 2018/19.

Značke: Drama festival