6. festival evropskega in mediteranskega filma

6. 10. 2015

Od torka, 6. oktobra, do sobote, 10. oktobra, bo Piran gostil 6. Festival evropskega in mediteranskega filma, ki bo slovenskemu gledalcu in občinstvu iz Primorske ponudil kakovostni evropski film.

Na festivalu bo prikazanih 31 filmov, ki so bili nagrajeni na največjih svetovnih filmskih festivalih, kot so Berlin, Cannes, Benetke, Toronto, Karlovy Vary, Sarajevo in drugi, letos pa bo na festivalu posebna pozornost namenjena francoski filmski produkciji.

Festival evropskega in mediteranskega filma bo med 6. in 10. oktobrom tudi letos ponudil slovenskemu občinstvu najbolj kakovosten evropski film. Na festivalu, ki gostuje v Piranu, Gledališču Tartini, bo prikazanih 31 filmov v kar 37 projekcijah iz več kot 31 evropskih držav. Posebna pozornost bo letos namenjena francoski filmski produkciji, festivalsko dogajanje pa bo popestril bogat obfestivalski program s srečanji avtorjev filmov in s strokovnjaki s področij, ki se jih film tematsko loteva. Tako bo festival gostil tudi predsednico Evropske filmske zveze za ženske, dopoldanski čas pa bo namenjen mlajši populaciji, ko bodo na sporedu sinhronizirani filmi za otroke in mladino.

Otvoritveni film festivala bo slovenski film režiserja Jana Cvitkoviča, Šiška Deluxe, zaključni film festivala pa bo film Vse bo še dobro, Wima Wendersa.

Otvoritev festivala bo v torek, 6. oktobra, ob 18.30 z otvoritvenim govorom župana občine Piran, Petra Bossmana in nastopom Big Banda DOM z Ano Soklič, zaključek z razglasitvijo nagrad in nastopom Tinkare Kovač pa bo v soboto, 10. oktobra ob 18.30.

Priporočamo