6 nominacij evropske glasbene nagrade MTV za Camilo Cabello

6 nominacij evropske glasbene nagrade MTV za Camilo Cabello (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
5. 10. 2018

Mlada kubansko-ameriška glasbenica Camila Cabello je prejela največ nominacij za evropske glasbene nagrade MTV. Nominirana je v šestih kategorijah, med drugim za najboljšo pesem, video in umetnico. Sledita ji ameriška pevka Ariana Grande in ameriški raper Post Malone s po petimi nominacijami. Podelitev nagrad bo 4. novembra v Bilbau.

S po štirimi nominacijami se lahko po pisanju francoske tiskovne agencije AFP pohvalita kanadski glasbenik Drake in britanska kantavtorica Dua Lipa. Kanadski glasbenik Shawn Mendes, ki je lani domov odnesel tri nagrade, ima letos tri nominacije. Seznam nominirancev so objavili v četrtek.

Kot še piše AFP, je letošnje leto tudi sicer za 21-letno Camilo Cabello izjemno. Njena uspešnica Havana je konec januarja zasedla vrhove ameriških glasbenih lestvic, v istem tednu tudi njen album Camila. Avdio verzija pesmi Havana je imela na spletnem portalu You Tube več kot 1,3 milijona ogledov.

Pevka je sicer že avgusta prejela dve prestižni nagradi na podelitvi video nagrad MTV - kipec za najboljši video, poleg tega je bila izbrana za umetnico leta.

Lani je Camila Cabello, nekdanja članica dekliške skupine Fifth Harmony, s podelitve evropskih glasbenih nagrad MTV odnesla nagrado za najboljšo pop izvajalko.