6 odličnih filmov, ki vas bodo zvabili v kino!

7. 4. 2016

Na pomlad prihaja na velika platna kar nekaj zanimivih novosti. Preverite, katerega od njih si boste tokrat želeli ogledati ...

ŠEFICA - 7.4.2016
Fantazijski spektakel LOVEC ZIMSKA VOJNA nam bo razkril predzgodbo Sneguljčice
LOVEC ZIMSKA VOJNA - 21.4.2016
V ZF-trilerju PREHOD se bo Katarina Čas prelevila v agentko CIE
PREHOD - 28.4.2016
PSI BREZČASJA - 19.5.2016
PSI BREZČASJA nas bodo med iskanjem morilca popeljali v osrčje domačega mesta greha
SOSEDI 2 - 12.5.2016
SOSEDI 2 prinašajo novo vojno med sosedi v kateri ima glavno besedo podivjano sestrstvo
WARCRAFT je epski spektakel posnet po franšizi računalniških iger
WARCRAFT - 26.5.2016

ŠEFICA (THE BOSS) - 7. april

LADIES NIGHT bo 7. APRILA ob 20.00 v vseh kinematografih Cineplexx

 • Komedija o padli bogatašinji in vseh težavah, ki jo po bankrotu in zaporni kazni čakajo v resničnem svetu

V začetku aprila se bo priljubljena humoristka Melissa McCarthy prelevila v najbogatejšo Američanko Michelle Darnell, ki se je s svojo izjemno poslovno žilico in nenasitnim apetitom po dobičku uveljavila kot prava rock zvezda finančnega sveta. Iz rok so ji jedli tako svetovni voditelji in zvezdniki kot tudi navadni smrtniki, ki so hrepeneli po njenih nasvetih. Vse dokler ni zaradi prepovedanega trgovanja z notranjimi informacijami bankrotirala in pristala za zapahi. Kakšne zabavne težave jo čakajo po prihodu iz zapora in kako si bo prizadevala za povrnitev stare slave, bomo izvedeli v četrtek, 7. aprila, ko bodo v kinematografih Cineplexx za vse šefice pripravili posebne LADIES NIGHT dogodke.

 • *Vlogo Michellinega bivšega sodelavca in ljubimca je prevzel Peter Dinklage, poznan po vlogi Tyriona Lannisterja v seriji Igra prestolov.

LOVEC: ZIMSKA VOJNA (THE HUNTSMAN WINTER'S WAR) – 21. april

PREMIERA bo 16. APRILA ob 19.00 v Cineplexxu Kranj

 • Novo poglavje epske sage o bitki med dobrim in zlim, ki razodeva osupljivo predzgodbo Sneguljčice

Dolgo preden naj bi Sneguljčica uničila zlobno kraljico Ravenno, je njena sestra, ledena kraljica Freya, zaradi srce parajoče izgube zbežala iz kraljestva. Na severu je zgradila veličastno trdnjavo, v kateri je za vedno zamrznila svoje srce in desetletja posvetila urjenju legije smrtonosnih lovcev. Med njimi sta bila tudi njena najbolj cenjena bojevnika Eric in Sara, ki pa sta zavoljo svoje prepovedane ljubezni plačala visoko ceno. Ko Freya izve, da je Sneguljčica porazila Ravenno, naroči bojevnikom, naj ji pripeljejo sestrino magično ogledalo, s pomočjo katerega lahko ponovno obudi zlobno kraljico. Če sestri združita njune temačne sile, si bosta pokorili celotno kraljestvo ... Porazita ju lahko le odtujena in izgnana lovca Eric in Sara.

 • * Za filmom ponovno stojijo producenti fantazijske zgodbe Zlohotnica (Maleficent).

PREHOD (THE RIFT) – 28. april

PREMIERA bo 21. APRILA ob 20.00 v Kinu Bežigrad

 • Napet znanstvenofantastični triler s slovensko igralko KATARINO ČAS v glavni vlogi!

Liz Waid je speča agentka CIE, ki se le stežka sooča s smrtjo svojega sina. Njeno žalovanje prekine nujna operacija, saj jo nadrejeni vpokličejo, da skupaj z ameriškimi in srbskimi agenti zavaruje podatke ameriškega vojaškega satelita, ki je strmoglavil v Srbiji. Na videz rutinska misija se zaplete, ko ekipa prispe na odročno lokacijo domnevnega padca. O satelitu ni ne duha ne sluha, edina sled za njim pa vodi do zapuščene tovarne svile, kjer hitro postane jasno, da je nekaj hudo narobe. Namesto satelita je iz vesolja prispelo nekaj drugega, nekaj nezemeljskega ... Čas se neusmiljeno izteka, ko se po delčkih razkriva strahovita resnica, da na vrata grozeče trka nezamisljiva apokalipsa. V tem pozabljenem kraju je namreč še smrt mrtva.

 • *Katarina Čas je med snemanjem filma utrpela kompliciran zlom noge, zato so v nekaterih prizorih uporabili njeno dvojnico.

SOSEDI 2 (NEIGHBORS 2) – 12. maj

PREMIERA bo 8. MAJA v Kinu Bežigrad

 • Nova vojna med sosedi, v kateri ima glavno besedo podivjano sestrstvo

Po izjemnem uspehu Sosedov (Neighbors), ki so postali najbolj priljubljena izvirna komedija leta 2014, je pred vrati novo poglavje medgeneracijskega spopada in najbolj zabavnega boja za prevlado v soseščini!

Mac in Kelly se pripravljata na prihod njunega drugega otroka, zato se odločita za selitev. Še preden pa bi lahko v miru prodala svojo hišo, dobita nove sosede. Gre za sestrstvo Kapa NU, ki je veliko bolj noro kot bratovščina Delta Psi Beta, ki sta jo mlada starša v prvem delu uspešno pregnala iz soseščine. Ko ugotovita, da sta tokrat pred ponorelimi dekleti res povsem nemočna, aktivirata skrivno orožje – bivšega soseda Teddyja. Ali jima bo z njegovo pomočjo ponovno uspelo ubraniti sosesko, bomo izvedeli 12. maja.

 • *Vloga Teddyja je Zacu Efronu na podelitvi filmskih nagrad MTV prinesla nagrado za najboljši prizor brez majice.

PSI BREZČASJA – 19. maj

KINEMATOGRAFSKA PREMIERA z vsebinskim pogovorom z ustvarjalci bo 11. MAJA ob 20.30 v Kinodvoru

 • Prvi slovenski film noir, ki nas bo med iskanjem morilca popeljal v osrčje domačega mesta greha

V neodvisni produkciji posnet film Psi brezčasja je pristna noirovska kriminalka, v kateri se z iskanjem morilca istočasno razkrivajo različne plasti delovanja družbe. V želji po odkritju izmuzljive resnice se glavni protagonist spusti globoko v nagnit trebuh skorumpirane moderne družbe, kjer korak za korakom spoznava mehanizme tega živega organizma.

Rok Osterberg se po večletnem bivanju v tujini vrne v domače mesto, da bi raziskal hladnokrven umor svojega mlajšega brata Maksa, ki se je med njegovo odsotnostjo vpletel v nečedne kriminalne posle. S tem se prične Rokova pot nazaj v svet, ki ga je pred številnimi leti pustil za seboj. Kaj kmalu postane šahovska figura v igri za moč, ki jo bijejo vplivna politična družina, lokalna mafijska združba in skorumpirana policija. V mestu izkrivljenih moral in zakopanih skrivnosti je vsak njegov nadaljnji korak lahko usoden.

 • *Film je nastal po predlogi istoimenskega knjižnega prvenca Zorana Benčiča, pevca velenjske skupine Res Nullius.

WARCRAFT ZAČETEK (WARCRAFT THE BEGINNIG) – 26. maj

 • Eden najbolj pričakovanih filmov leta, ki bo domišljijski svet Azerotha končno prenesel še na veliko platno

Franšiza računalniških iger Warcraft je v minulih 21 letih postala globalni kulturni fenomen, sedaj pa je napočil čas, da zasvoji še obiskovalce kinematografov po vsem svetu.

Kot je že iz naslova razvidno, nas bo epska pustolovščina popeljala v čas prvega Warcrafta, ko pride do prvega stika oziroma trka med ljudmi in orki. Miroljubno kraljestvo Azeroth se namreč znajde na robu vojne, ko ga pretrese vdor strašljivih orkovskih bojevnikov, ki bežijo iz svojega umirajočega doma, da bi kolonizirali novo področje. Z odprtjem portala, ki povezuje oba svetova, eni vojski grozi uničenje, drugi pa izumrtje. Glavno besedo pri reševanju konflikta bosta imela dva heroja iz vsake strani: predstavnik ljudi Anduin Lothar in predstavnik orkov Durotan. Neustrašna bojevnika bosta nosila poglavitno vlogo v spektakularni sagi o moči in žrtvovanju v vojni mnogoterih obrazov.

 • *Enega od karakterjev v filmu je oblikoval Slovenec. In sicer je režiser Duncan Jones njegov dizajn opazil na spletu, ga kontaktiral in kasneje uporabil v filmu.

Priporočamo