60-letnica glasbenega delovanja Lada Leskovarja tudi v znamenju pomoči za otroke

11. 4. 2017

Veliki šansonjer, priljubljeni pevec, filantrop in dolgoletni nacionalni ambasador UNICEF-a Slovenija, Lado Leskovar, ob 60-letnici svojega glasbenega delovanja napoveduje veliki gala koncert z gosti. Posebno mesto na dogodku bo dobil tudi projekt UNICEF-a Slovenija, Punčka iz cunj, ki zagotavlja cepljenje za otroke v državah v razvoju.

Znani slovenski glasbenik in prejemnik številnih priznanj za svoje delo, je nacionalni ambasador UNICEF-a Slovenija že vse od leta 1998. V tem času je s predanostjo in vztrajnostjo aktivno prispeval k boljšemu življenju otrok doma in po svetu. Med drugim je velik podpornik projekta »Punčka iz cunj«, s katerim UNICEF Slovenija že 14 let zbira sredstva za cepljenje otrok proti nalezljivim otroškim boleznim v državah v razvoju. Omenjeni projekt bo posebno mesto dobil tudi na Leskovarjevem velikem gala koncertu, 25. aprila v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vsaka posvojena Punčka iz cunj bo tudi tokrat omogočila cepljenje otroka v državi v razvoju proti šestim smrtonosnim otroškim boleznim. S projektom je UNICEF Slovenija doslej omogočil cepljenje za več kot 18.100 otrok v državah razvoju.

Kot nacionalni ambasador UNICEF-a Slovenija Leskovar pomaga ozaveščati javnost o UNICEF-ovem delovanju v korist otrok doma in po svetu. Širi razumevanje o otrokovih pravicah, spodbuja njihovo uresničevanje in si prizadeva za prednostno obravnavo otrok ter njihovih potreb. Aktivno sodeluje pri organizaciji dogodkov in akcij zbiranja sredstev za UNICEF-ove programe pomoči otrokom v državah v razvoju. V preteklosti je obiskal države v razvoju (Namibija, Šrilanka, Burkina Faso) kjer se je seznanil z izvajanjem UNICEF-ovih programov pomoči ter otrokom posodil svoj glas. Izkušnje s terena deli tudi z najmlajšimi, ki v okviru programa Izobraževanje za razvoj odraščajo v odgovorne prebivalce sveta.

Na velikem gala koncertu, ki ga Leskovar pripravlja v torek, 25. aprila v Cankarjevem domu, bodo obiskovalci doživeli vrhunce opusa 60-letne kariere legende slovenske popevke. Koncerta se bo udeležila tudi priznana angleška igralka in dolgoletna mednarodna ambasadorka UNICEF-a Vanessa Redgrave ter mnogi drugi znani glasbeni gostje.

O UNICEF-u

UNICEF podpira pravice vsakega otroka in deluje v njegovo dobrobit, kar se zrcali v vseh njegovih aktivnostih. V sodelovanju s partnerji deluje v 190 državah in teritorijih po svetu, pri čemer posebno pozornost namenja oskrbi najranljivejših in najbolj ogroženih otrok. Več informacij: www.unicef.org, www.unicef.si, Twitter in Facebook.

O projektu Punčka iz cunj

Punčka iz cunj je UNICEF-ov projekt, ki je nastal po italijanskem vzoru, danes pa se uspešno izvaja v številnih evropskih državah (Finska, Francija, Češka, Romunija itd.). V Sloveniji ga UNICEF Slovenija izvaja od leta 2003. Temeljni namen projekta je zbiranje sredstev za UNICEF-ov program cepljenja otrok proti šestim nalezljivim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus) v državah v razvoju. Vsaka Punčka iz cunj, ki jo skrbno izdelajo prostovoljci, predstavlja otroka iz države v razvoju, ki ga je potrebno cepiti in potrebuje pomoč. Posameznik punčko posvoji z donacijo v višini 20 evrov, kolikor stanejo stroški cepljenja enega otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim. S projektom Punčka iz cunj je UNICEF Slovenija do konca leta 2016 omogočil cepljenje za več kot 18.100 otrok v državah v razvoju.