Zidane navdušen nad prvim digitalnim stadionom na svetu!

Future arena - osrednje prizorišče za vse ustvarjalce nogometne igre. (foto: Adam Pretty) Adam Pretty
13. 11. 2015

adidas nam je razkril pogled v prihodnost z otvoritvijo prvega digitalnega stadiona na svetu.

Ustvarjalci prihodnosti nogometa so doživeli edinstveno izkušnjo.
Otvoritev je bila tudi priložnost za združitev mlajše generacije igralcev.

Future arena s 360° projekcijo je bila v pariškem predmestju Saint Denis včeraj prizorišče, kjer so se združili svetovno priznani nogometni igralci Zinédine Zidane, Xavi Hernandez in Per Mertesacker z mlajšimi generacijami nogometašev iz Nemčije, Španije, Rusije, Belgije, Danske in Švedske.

Ustvarjalci prihodnosti nogometa so doživeli edinstveno izkušnjo igranja pred 50.000-glavo virtualno množico, ki se je v živo odzvala na vsak gol, zgrešen strel ali izjemno spretnost z žogo. Prav tako pa so dobili priložnost igranja z Beau Jeu, uradno žogo prihajajočega evropskega nogometnega prvenstva. To je danes zjutraj razkril Zidane, ambasador čudovite igre nogometa, z njo pa so zaigrali tudi nogometaši v digitalni areni pred interaktivno množico. Svoje navdušenje nad areno je izrazil tudi Zidane: »Igranje v finalu evropskega nogometnega prvenstva je enkratno doživetje. Na lastni koži občutiti napetost pred tekmo, adrenalin in zvok navijačev, ki zahtevajo od tebe najboljši nastop na igrišču. Future arena prihodnjim nogometnim virtuozom omogoča, da tudi sami izkusijo čustva in vzdušje pomembnih tekem.«

Otvoritev pa je bila tudi priložnost za razkritje unikatnih gostujočih dresov reprezentančnih ekip za evropsko nogometno prvenstvo UEFA EURO 2016TM. Vsak izmed njih namreč nosi zgodbo in dizajn po navdihu lastne generacije in kulture mladih, urbanega uličnega nogometa, eksplozije čustev in drugih narodnih simbolov.