Agatha Christie & Umori po abecedi: Za morilcem ostane samo vozni red vlakov ...

Agatha Christie & Umori po abecedi: Za morilcem ostane samo vozni red vlakov ... (foto: The ABC Murders Press) The ABC Murders Press
18. 1. 2019

Slavni detektiv Hercule Poirot lovi serijskega morilca, ki žrtve pobija po abecednem vrstnem redu, na vsakem kraju zločina pa pusti samo vozni red vlakov. To je začetek surove zgodbe o nasilju in lažeh neprekosljive kraljice kriminalnih romanov Agathe Christie, ki jo je priredila scenaristka in producentka Sarah Phelps in kjer mora Poirot zastaviti svoj ugled in preteklost, da bi ujel morilca.

Od 18. januarja lahko samo na Pickboxu spremljate to osupljivo mini serijo mojstrice kriminalnih romanov Umori po abecedi, ki je hkrati tudi naslov njene klasike iz leta 1936.

V seriji Agatha Christie: Umori po abecedi (The ABC Murders) igrata Rupert Grint in Tara Fitzgerald, največje presenečenje pa je, da vlogo Hercula Poirota ne igra nihče drug kot John Malkovich. "To je povsem drugačna Agatha Christie. Surovost in odurnost morda nista prvi besedi, na katere bi pomislili, ko vam jo kdo omeni. Toda ta serija je zelo neprijetna in temačna. Mislim, da je to dobro," je povedala Sarah Phelps, ki je pripravila fantastično priredbo, brez katere igralca, kot je John Malkovich, vloga Hercula Poirota sploh ne bi zanimala.

"Nisem strokovnjak za romane Agathe Christie, toda po mojih izkušnjah poznavanje romana, na katerem temelji serija ali film, prinaša samo težave. Zato mislim, da samo izbira Sare Phelps odloča o tem, kaj bo v ospredju in kaj ne. Poirot je nekdo, ki je v Angliji živel že 20 let pred začetkom naše zgodbe. Mislim, da je to pomembno na več načinov," je povedal Malkovich, ki se je znašel v vlogi malce drugačnega Poirota, kot so ga vajeni oboževalci. "Poiort je pri koncu svojega življenja in že malce pozabljen. Tu gre za odlične karakterne vloge in dober scenarij, seveda."

Rupert Grint, ki igra Croma in je najbolj znan po filmih Harryja Potterja, je bil navdušen, ko je izvedel, s kom bo delal. "Zelo vznemirjen sem bil, ko sem izvedel, da bo vlogo Poirota igral John Malkovich. Njegov dolgoletni oboževalec sem. Zelo skrivnosten se zdi, zato nisem vedel, kaj pričakovati na snemanju, a je bilo odlično. Ko sem prvič snemal z njim, ga nisem mogel pogledati v oči, ker sem bil tako vznemirjen. Neverjeten je. Že njegova prisotnost ustvarja posebno vzdušje v prostoru. Zelo samozavesten je in vedno ve, kjer je kakšna kamera, vse ima pod nadzorom in to je neverjetno gledati."

Odlično priredbo romana Agathe Christie si oglejte od 18. januarja ekskluzivno na Pickboxu.

Priporočamo