Agencija RS za energijo: Potencialni prihranki po menjavi ponudnika energije se povečujejo!

Agencija RS za energijo: Potencialni prihranki po menjavi ponudnika energije se povečujejo! (foto: profimedia) profimedia
23. 6. 2017

Poteka druga kampanja skupinskega nakupa elektrike in plina ZAMENAJ in PRIHRANI #2, v kateri želi Zveza potrošnikov Slovenije združiti čim več slovenskih potrošnikov ter jim z zamenjavo dobavitelja energije omogočiti nižjo mesečno položnico za elektriko in/ali plin. Ob tem je skrb za varnost odveč.

Na Agenciji za energijo poudarjajo, da je zamenjava ponudnika energije varna in seveda brezplačna ter da se potencialni prihranki, ki jih lahko odjemalci dosežejo z menjavo dobavitelja, povečujejo! K skupinskemu nakupu elektrike in plina ZAMENAJ in PRIHRANI #2 se lahko prijavite na www.zamenjajinprihrani.si .

Agencija za energijo: »Zamenjava dobavitelja je varna in brezplačna!«

Skoraj desetletni razvoj je potrdil, da brez dejavne vloge odjemalcev električne energije in zemeljskega plina ni konkurenčnega trga.

»Število menjav dobavitelja električne energije kaže, da se odjemalci čedalje bolj zavedajo svoje vloge in prihrankov, ki jih lahko dosežejo z menjavo dobavitelja. V letu 2016 je dobavitelja zamenjalo približno sedem odstotkov odjemalcev električne energije, nekaj manj, pet odstotkov, pa jih je zamenjalo dobavitelja zemeljskega plina. Analize Agencije za energijo so pokazale, da se potencialni prihranki, ki jih lahko odjemalci dosežejo z menjavo dobavitelja, povečujejo. Zagotovo bo tudi tokratna akcija ZPS pripomogla, da bo na trgu letos še živahneje. Na začetku odpiranja trgov z električno energijo in zemeljskim plinom je bil pomemben dejavnik, ki je omejeval število zamenjav, strah odjemalcev. Skrbela jih je predvsem zanesljivost dobave – no zdaj je tudi praksa potrdila, da je menjava dobavitelja varna in seveda brezplačna, s pomočjo takšnih akcij skupinskih nakupov pa še preprostejša,« so povedali na Agenciji RS za energijo.

Skoraj 1 milijon evrov smo skupaj prihranili v prvem skupinskem nakupu!

Nekateri potrošniki so že zamenjali dobavitelja, a več kot ľ gospodinjstev to še ni nikoli storilo, zato večina slovenskih gospodinjstev plačuje preveč. Ob tem, da so akcijske ponudbe in ugodne cene pogosto rezervirane le za nove stranke in lahko vključujejo tudi t. i. skrite stroške in vezave. To pa potrošnikom otežuje primerjavo različnih ponudb ali zamenjavo dobavitelja z ugodnejšim ponudnikom.

»Zato smo na ZPS potrošnikom priskočili na pomoč. Z nami je zamenjava enostavna. To dokazujejo tudi odzivi tistih, ki so sodelovali v prvem skupinskem nakupu, saj je bilo kar 90 % sodelujočih zadovoljnih s postopkom zamenjave, 88 % potrošnikov, ki so sodelovali v prvem skupinskem nakupu, pa je poudarilo, da si želi novih skupinskih nakupov. Oni namreč vedo, kako preprosto je zamenjati dobavitelja energije, in koliko so prihranili,« je poudarila Breda Kutin, predsednica ZPS, in dodala: »K sodelovanju vabimo tudi vse tiste, ki so zamenjali z nami v prvem skupinskem nakupu, saj je od tega minilo skoraj 3 leta in številni energijo ponovno plačujejo po rednem, višjem ceniku izbranega dobavitelja elektrike in/ali plina.«

Zakaj sodelovati v kampanji ZAMENAJ in PRIHRANI #2, v kateri sodeluje že več kot 9000 potrošnikov?

  • Ker je prijava enostavna, brezplačna in nezavezujoča. Za vse slovenske potrošnike.
  • Ker bo pogodba z zmagovalnimi tarifami licitacije brez vezave in brez skritih stroškov, za obdobje 12 mesecev.
  • Ker je zamenjava dobavitelja elektrike in/ali plina z ZPS enostavna in varna.
  • Ker boste ponudbo za zamenjavo dobavitelja sprejeli šele s podpisom pogodbe z zmagovalnim dobaviteljem licitacije.

Prijavite se ZDAJ!

zps