Air France uvedel novosti za potnike iz Slovenije na letališču Charles de Gaulle

Air France uvedel novosti za potnike iz Slovenije na letališču Charles de Gaulle (foto: profimedia) profimedia
8. 11. 2017

Francoski letalski prevoznik Air France in pariško letališče Charles de Gaulle sta uvedla novosti v svojem delu in omogočila enostavnejše, udobnejše in hitrejše presedanje za potnike iz Slovenije.

Zahvaljujoč izboljšavam posebne tranzitne cone, tako menovanega središča, je za potnike, ki odmor med poleti preživljajo na letališču v Parizu, olajšano dnevno povezovanje na več kot 1000 poletov, so sporočili predstavniki Air Francea.

Potnikom z letališča Jože Pučnik je ta tranzitna cona dosegljiva na rednih poletih na liniji Ljubljana-Pariz. Poenostavljene procedure, možnost samostojnega tiskanja letalskih vozovnic, avtomatsko pakiranje prtljage in zveze, ki skrajšujejo čas potovanja, pa so samo nekatere med izboljšanimi storitvami Air Francovega središča.

Air France je posebno cono odprl leta 1996 in skoznjo letno potuje 40 milijonov potnikov in več kot 100.000 kosov prtljage na dan, osebje pa se še posebej posveča delu z otroki, ki potujejo sami in invalidnim ljudem. V zadnjih letih je središče prestalo digitalno preobrazbo, kjer so bile uporabljene inovativne rešitve, za katere je bilo nagrajeno na letošnjem Hub forumu v Parizu.

Redni poleti na liniji Ljubljana-Pariz so vsakodnevno dostopni za tiste, ki potujejo z letališča Jože Pučnik, iz središča Air Francea na letališču Charles de Gaulle pa je možno naprej odpotovati na več kot 110 destinacij po svetu.