Akcijski spektakel Sedem veličastnih v naših kinematografih že to jesen!

23. 4. 2016

Denzel Washington, Chris Pratt in Ethan Hawke v novem akcijskem spektaklu Sedem veličastnih v režiji Antoina Fuque!

Antoine Fuqua je že dobro znan svetovnemu občinstvu. Njegovi filmi Kralj Arthur, Strelec in Padec Olimpa so doživeli v kinu velik uspeh, še najbolj pa se je izkazal s hvaljenima akcijskima filmoma Dan za trening in Pravičnik. V obeh je glavno vlogo odigral Denzel Washington, ki je prav za vlogo pokvarjenega policista v filmu Dan za trening prejel svoj drugi oskar. Fuqua in Washington bosta jeseni ponovno združila moči v posebnem podvigu – akcijskem spektaklu SEDEM VELIČASTNIH, za katerega vam spodaj že predstavljamo prvi napovednik.

Denzelu Washingtonu se bosta v glavnih vlogah pridružila filmska zvezdnika Chris Pratt (Jurski svet) in Ethan Hawke (Fantovska leta), sedmerico veličastnih pa bodo sklenili Vincent D'Onofrio, Byung-Hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo in Martin Sensmeier.

Zgodba filma SEDEM VELIČASTNIH se odvija v mestecu Rose Creek, ki ga tišči v pesti industrialec Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard). Obupani domačini zaprosijo za pomoč sedem odpadnikov, med katerimi so lovci na glave, kockarji in najeti revolveraši: Sam Chisolm (Washington), Josh Farraday (Pratt), Goodnight Robicheaux (Hawke), Jack Horne (D'Onofrio), Billy Rock (Lee), Vasquez (Garcia-Rulfo) in Red Harvest (Sensmeier). Sedmerica pripravi mesto za krvavi obračun, ki se lahko zgodi vsak hip, in nazadnje se ne bo borila izključno za denar, temveč za nekaj bistveno dragocenejšega.

SEDEM VELIČASTNIH je remake istoimenske klasike vesterna iz leta 1960 v režiji Johna Sturgesa, kjer so med drugimi igrali Yul Brynner, Eli Wallach, Steve McQueen in Charles Bronson. Šlo je za ameriško priredbo japonske mojstrovine Sedem samurajev Akire Kurosawe iz leta 1954, ki zasluženo sodi med najboljše in najvplivnejših filmov vseh časov.

Scenarij za SEDEM VELIČASTNIH sta skupaj ustvarila John Lee Hancock (scenarist in režiser hvaljene športne drame Zgodba o prvaku, za katero je Sandra Bullock prejela oskarja) in Nic Pizzolatto (ustvarjalec in glavni scenarist trenutno ene najbolj priljubljenih televizijskih serij, Pravi detektiv), zato lahko pričakujemo film, ki ne bo samo velika kino uspešnica, temveč prava vaba za prave filmofile.