Alen Kobilica: "Otroci se ne bojijo ničesar, oni se vržejo na glavo!"

V Zajtrku PR'Andreji tokrat vrhunski model, podjetnik, motivator in večni optimist Alen Kobilica. (foto: barbara reya) barbara reya
24. 4. 2018

Tako vrhunski model, podjetnik in motivator Alen Kobilica ponosno gleda na otroke, ki obiskujejo njegov Center Vidim Cilj, v katerem vzpodbujajo slepe in otroke z razvojnimi specifikami, da so aktivni, si zaupajo in so čimbolj samostojni.

Alen Kobilica je ponosen na otroke, ki obiskujejo njegov Center Vidim Cilj.
Izjemna zgodba gosta se je dotaknila tudi uspešnih podjetnic in menedžerk.

Organiziranosti in iznajdljivosti se je moral naučiti tudi sam, ko je pred osmimi leti izgubil svoj vid. Od takrat je izuril druga čutila − vonj in otip, ki mu pomagata pri vsakodnevnih opravilih, pomaga pa si tudi s sodobno tehnologijo prilagojeno slepim. »Okoli sebe imam krasne ljudi, na katere se lahko zanesem in ki mi pomagajo. Če na primer ne vem, kakšne barve je neka srajca, ki jo želim obleči, jo slikam s telefonom, pošljem prijatelju in ta mi pove odtenek,« poln življenjske energije in optimizma pove Alen, ki je voditeljici in uspešni piarovki Andreji Jernejčič v njeni oddaji Zajtrk PR'Andreji pokazal, kako uporablja posebne mobilne aplikacije za pisanje sporočil, mailov, objav na Facebooku, Instagramu in podobno. Svojo izkušnjo je izkoristil za razvijanje drugačnih priložnosti in ciljev, o čemer predava tudi kot motivacijski govornik v različnih podjetjih.

»Veliko podjetnikov želi sodelovati z mano, sam pa se vedno odpovem honorarju in se dogovorim za donacijo Centru Vidim Cilj, v katerem z otroki skupaj plavamo, kolesarimo, smučamo in še kaj,« je zaključil Kobilica, sicer tudi sam vrhunski športnik, ki v para triatlonu dosega vrhunske rezultate v svetovnem merilu. Izjemne zgodbe optimista, ki ljubi življenje in uživa vsak trenutek, so se dotaknile tudi uspešnih podjetnic in menedžerk, ki so sedele v publiki. To so ob koncu oddaje pokazale z dolgim bučnim več minutnim aplavzom. Alen jim nikakor ni ostal dolžen, saj jih je že med snemanjem presenetil z zdravimi naravnimi sladoledi Indy&Pippa.

Značke: Alen Kobilica