Alenka Godec bo maja v Cankarjevem domu predstavila nov album

18. 3. 2015

Alenka Godec bo svoj nov album 'S kotički ust navzgor', ki je izšel konec preteklega leta, kmalu predstavila tudi v Cankarjevem domu!

V četrtek, 14. maja 2015, bo s kotički ust navzgor prepevala v Linhartovi dvorani.

Na koncertu bo Alenka s predstavila skladbe iz aktualnega albuma, manjkale pa ne bodo niti 'najlepše pesmi', s katerimi Alenka že leta navdušuje. Z njo bodo na odru stali Jani Hace (bas kitara), Robi Pikl (kitara), Miran Juvan (klavir), Davor Klarič (hammond) in Peter Ogrinc (bobni). Vsekakor se obeta še en izvrsten glasbeni večer, katerega niti bo vlekla Alenka Godec!

Alenka Godec, ena od najboljših slovenskih vokalistk, je v svoji bogati karieri izdala devet solo albumov, sodelovala z mnogimi priznanimi glasbeniki iz Slovenije in širše, zmagovala na glasbenih festivalih in nastopala na najbolj uglednih slovenskih odrih. Prepevala je jazz in pop skladbe, evergreene, popevke ter sodelovala pri mnogih odmevnih projektih.

Alenko smo lahko spoznali leta 1988. Sodelovanje z Big Bandom RTV Slovenija in New Swing Quartet-om ji je kmalu zatem odprlo vrata v svet jazza, evergreenov in črnske duhovne glasbe. Ves čas pa je več kot uspešno 'plavala' tudi v pop vodah (nastala je kopica uspešnic in albumov). Leta 2008 se je zatopila v odkrivanje in reinterpretacijo kultnih in ključnih del novejše slovenske glasbene zgodovine. Nastal je projekt najlepših pesmi, eden od najbolj uspešnih glasbenih projektov v Sloveniji zadnjih let (Alenka je za album 'So najlepše pesmi že napisane' prejela platinasto ploščo). Alenka Godec je konec preteklega leta svoje neučakano občinstvo nagradila z novo, avtorsko ploščo 'S kotički ust navzgor'.

Iz albuma 'S kotički ust navzgor' je Alenka že predstavila dve skladbi – aktualno 'Nežna pesem' in skladbo 'Kličem te', ki bosta nedvomno tudi del repertoarja koncerta, ki ga Alenka Godec pripravlja 14.5.2015 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.