Alenka Godec je sredi priprav na koncert v Cankarjevem domu

Alenka Godec je sredi priprav na koncert v Cankarjevem domu (foto: Urška Košir) Urška Košir
9. 5. 2015

Alenka Godec se v maju, mesecu ljubezni, intenzivno pripravlja na koncert, ki ga bo imela že čez en teden – 14. maja nastopa v Cankarjevem domu!

Poleg pevskih in plesnih vaj za musical Mamma Mia (v katerem ima Alenka Godec vlogo Rosie) Alenkine dneve okupirajo vaje z bandom (Jani Hace (bas kitara), Robert Pikl (kitara), Miran Juvan (klavir), Davor Klarič (hammond), Peter Ogrinc (bobni), Anja Baš (spremljevalni vokal) in Andreja Sonc (spremljevalni vokal)) za njen solo koncert, poimenovan S kotički ust navzgor, ki bo 14.5. v Cankarjevem domu.

Od kod ime koncerta (S kotički ust navzgor)?

Izbira imena koncerta je bila za Alenko lahka naloga – koncert nosi enako ime kot njen zadnji studijski album, ki ga je izdala konec preteklega leta. Na njem najdemo tudi istoimensko skladbo. Hkrati pa besedna zveza opisuje Alenko samo; skoraj vedno jo namreč vidimo nasmejano, s kotički ust navzgor, kar je opazil tudi Andrej Šifrer, ki je za naslovno skladbo albuma spisal besedilo: »Takšna Alenka je, takšno jo vidim.«. S kotički ust navzgor.

Alenka Godec bo z bandom v Cankarjevem domu predstavila tako skladbe iz aktualnega albuma kot 'najlepše pesmi', svoje oboževalce pa bo nedvomno pocartljala tudi s kakšno starejšo uspešnico (v Alenkini bogati glasbeni karieri se jih je nabralo kar nekaj).

Ne zamudite!

  • S kotički ust navzgor v živo: četrtek, 14. maj 2015 ob 20.00, Cankarjev dom, Ljubljana

Spremljajte Alenko Godec tudi na facebooku!

Značke: Alenka Godec

Priporočamo