Ali FLIRRT vstajajo z levo nogo?

Ali FLIRRT vstajajo z levo nogo? (foto: Boštjan Tacol) Boštjan Tacol
28. 1. 2016

Po skladbi 'Ne trezen, ne pijan' je to že druga skladba s prihajajočega sedmega, tokrat dvojnega, albuma, ki ga Flirrt napovedujejo ob svoji okrogli obletnici delovanja v prihodnjem letu.

Skladbo 'Z levo nogo vstat' so Flirrt skupaj s predsednikom slovenskega rock'n'rolla Janezom Zmazkom zaigrali že lani v Kinu Šiška na prireditvi Izštekanih 10, zato je logično, da so se za sodelovanje odločili tudi pri elektrificirani verziji skladbe.

Frontmen skupine in avtor skladbe Rok Lunaček je o sodelovanju z Janezom Zmazkom povedal: »Ko sem spisal prve verze pesmi, mi je takoj priletela v glavo slika Žana (Zmazek). Ne vem točno zakaj, a vsekakor je bila to prava izbira moje podzavesti. Njegove pesmi so legendarne, tako kot je legendaren njegov glasbeni izraz. Zelo ga cenim. Lahko bi pisal vse sorte, kar sem se v glasbi naučil od njega v teh 20 in več letih kar ga poznam, a naj povem le, da sem izredno vesel in ponosen, da smo Flirrt z njim posneli skladbo.«

Gre za rockersko kritiko družbe in socialnih razmer, v katerih smo primorani živeti; zato ni prav nič čudnega, da je iskanje smisla življenja ena bolj pogostih miselnih dejavnosti vsakega posameznika. Razmišljanje o socialni problematiki je prvi korak na poti do sprememb, a le-teh ne bo, če iz razmisleka ne sledi tudi akcija, za katero pa mnogokrat enostavno zmanjka moči. Za glasbeno ponazoritev tematike so Flirrt izbrali zvok močno distorziranih kitar in močnega ritma, ki kljubuje ponavljajočim frazam godalnega aranžmaja.

Janez Zmazek pa je skupno pot s Flirrt opisal takole:

  • »Roka poznam še iz časov, ko je bil še »malinovec« in smo na začetku njihove poti imeli skupaj plac za vaje. Že takrat sem vedel, da iz teh fantov nekaj bo. Bili so zagnani, trmasti in ravno prav mladostno neumni. Rok je kot avtor skozi leta dobil svojo patino in se izoblikoval, Flirrt so danes zrel, resen bend in skladba 'Z levo nogo vstat' je odlična. Ko sem jo prvič slišal, sem bi tudi sam ravno v procesu pisanja novih komadov za Don Mentony Band, s katerimi se počasi zopet odpravljamo snemat album, tako da sem ravno pisal nove rime, nove melodije in je dobro, da je tudi tale 'Flirrt komad' v mojem žargonu. Takoj sem namreč vedel, da je to to in seveda pristal na rockerski duet.«

Flirrt-on!

Flirrt so: Rok Lunaček (vokal, kitara), David Stritar (kitara, vokal), Toni Habula (bobni), Borut Velušček (bas kitara) in Matjaž Ravnikar (klaviature).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri