Alya vam želi Dober dan!

Alya vam želi Dober dan! (foto: Alya Press) Alya Press
16. 9. 2015

»Pesem nosi sporočilo, da je potrebno živeti za ta trenutek in vsak dan uživati žiljenje s polno paro. Poleg tega predstavlja ljubezensko stanje v katerem se ti dogaja tisto najlepše.« je o pesmi povedala glasbenica ki se vneto pripravlja na snemanje novega videospota. Video zgodba 'Dober dan' bo izšla že zelo kmalu, do takrat pa vam Alya razkriva skrivnost: »V videu bo po dolgem času ob meni nastopil fant, ki bo odigral mojega ljubimca. Kdo je, vam zaenkrat ne upam povedati, da mi ga katera do takrat ne ukrade.« je v smehu povedala glasbenica, ki se mudi na koncertni turneji, poimenovani po tretjem studijskem albumu »CAR«.

Besedilo za pesem je napisal Gregor Arbiter, v katerem je omenjen tudi Piran. »Sem morski tip in morje mi veliko pomeni v katerem koli poletnem času ali dnevu in prav naš Piran mi pooseblja romantiko.« je Alya razložila, zakaj sta z Gregorjem izbrala prav to obmorsko mesto. Pri besedilu je pomagal tudi Žare Pak, s katerim Alya sodeluje od svojih glasbenih začetkov. Z Gregorjem je ustvarjala pri debitantskem albumu »Alya«.

Poleg novega videospota Alya pripravlja glasbeno dokumentarni film, delček njega je predstavila z videospotom 'Za naju', ki ga je posnela kar v dnevni sobi.

Poleg nove pesmi, videa in dokumentarnega glasbenega filma, ki je še v pripravi, so se zgodile novosti tudi v Alyini spremljevalni skupini. Za nove zvoke na koncertih skrbi nov član ekipe, kitarist Nejc Ušlakar, ki je uvajalno obdobje več kot odlično oddelal. »Ker je nov in je najmlajši v ekipi smo mu nagajali z 'vzgojnimi'. To je bil naš krst! Nekajkrat smo mu pač sporočili napačne ure sestankov ali celo vaj. In kaj je hujšega ko novinec zamuja? Zaradi 'nespoštovanja ure' je moral za 'kazen' pred koncertom, ki je sledil sam nositi opremo na oder.« so o novem kitaristu povedali stari mački spremljevalne skupine, ob tem pa je Alya še dodala: »Nejc se je res zelo dobro odzval na finte in presenetljivo hitro se je vklopil v našo potujočo družinico, ki se zna na vsakem koraku zabavati in vsako situacijo obrniti na smeh! Luštno nam je!«

Značke: Alya