Amaya (Maja Keuc) in njen novi singel Concrete!

Amaya (Maja Keuc) in njen novi singel Concrete! (foto: Amaya Press) Amaya Press
26. 2. 2018

Amaya (Maja Keuc), ki že nekaj časa živi v Stockholmu je na EMI 2018 predstavila novi single z naslovom "Concrete", ki ga je napisala s švedskimi avtorji: Joel Gunnarsson, Alexander Anderson in David Strääf.

Pesem je nastala na otočku sredi Stockholma, kjer stoji čarobni studio Bennyja Anderssona, glavnega člana skupine ABBA. Govori o tem kako smo se včasih pripravljeni namensko slepiti, ko nam je nekdo zelo všeč, čeprav vemo, da ta odnos za nas ni zdrav, a smo za tiste lepe trenutke pripravljeni prenesti vse slabo. Pravi, da je tudi sama dala skozi takšno bolečo izkušnjo o kateri pa še nikoli ni napisala nobene pesmi in ta se je ponudila kar sama, ko so se s prijatelji pogovarjali o tem koliko takšnih primerov je možno videti v današnji družbi.

Pesem ima zelo nalezljiv ritem in melodijo, za katerega Amaya pravi, da je namensko takšen, da sporočilo dobi hudomušen prizvok in da se iz vsake boleče izkušnje da ogromno naučiti. Sedaj to zgodbo vidi z novimi očmi, z distanco, sploh odkar je že srečno zaljubljena v svojega Jonaha že kar 6 let. Želi si, da bi si vsi s podobnimi izkušnjami zavrteli to pesem in zraven zaplesali ter se vsemu skupaj v sebi malce nasmejali!