AMZS z nepozabno izkušnjo za voznike začetnike

27. 5. 2015 | Promocijsko sporočilo

Za starše, še posebej pa za njihovega otroka, je opravljen vozniški izpit velika prelomnica v življenju. Starši od tistega trenutka, ko njihov otrok postane voznik, ne spijo več tako mirno, otrokom pa se občutno razširi obzorje mobilnosti.

Za voznike začetnike je od avgusta 2010 dalje zakonsko predpisan obvezen program dodatnega usposabljanja za voznike začetnike, ki se ga morajo udeležiti po najmanj štirih mesecih od izdaje vozniškega dovoljenja, opraviti pa ga morajo pred iztekom dveh let oziroma do dopolnjenega 21. leta starosti.

Program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov izvajajo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, ki velja za najsodobnejši center za izvajanje vadbe varne vožnje v Sloveniji in enega izmed najsodobnejših in najbolje opremljenih centrov v tem delu Evrope.

Program vadbe varne vožnje voznikov začetnikov, kot ga ponujajo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, predstavlja priložnost, da se znanje mladega voznika ob pomoči in pod nadzorom vrhunsko usposobljenih in izkušenih inštruktorjev obogati na zabaven in obenem preventiven način. Istočasno se dopolni tudi znanje, ki ga voznik začetnik ne more pridobiti v šoli vožnje in je zato še toliko bolj pomembno za varnost v prometu.

Z udeležbo na tem programu se vozniki začetniki v nadzorovanem in varnem okolju spoznajo s kritičnimi situacijami ter naučijo pravilnih odzivov in ukrepov, še preden bodo z njimi soočeni v vsakdanjem prometu. Usposabljanje se izvaja v skupinah do 12 oseb, izvede se v enem dnevu in traja 10 šolskih ur. Sestavljeno je iz teoretičnega dela, skupinske psihosocialne delavnice in praktične vadbe na poligonu. Gre za izkušnjo, pri kateri mladi vozniki spoznajo svoje sposobnosti obvladovanja vozila v kritičnih situacijah, dobijo občutek, kje so njihova znanja in sposobnosti pomanjkljivi, predvsem pa se zavedo svoje ranljivosti na cesti.

avto

Priporočamo